U kiest Jan Koller als laureaat Gouden Schoen

ANTWERPEN -

Benieuwd of de organisatie onlangs de prijs van het goud in de gaten heeft gehouden. Als het van de bezoekers van onze website www.gva.be afhangt, zal Jan Koller woensdagavond immers de Gouden Schoen overhandigd krijgen.

Wim Brillouet/Bart Vandermierde

BR>

Liefst 25 procent van de meer dan 600 kiezers meent dat de lange Tsjech van Anderlecht zijn schoenmaat 50 in goud waard is. Meest gehoorde commentaren in onze mailbox: «Koller is letterlijk en figuurlijk de grootste van België.» Ervaren

rat

Marc Degryse (35, Germinal Beerschot) is met zijn tweede plaats nog steeds een begrip in het Belgisch voetbal. De derde stek is voor de jonge doelman Bart Deelkens (22, Westerlo). Misschien niet zo’n grote verrassing, omdat de Hasselaar door deze krant eerder al verkozen werd tot

Meest verdienstelijke speler van de heenronde

.

Opvallend is wél dat vijf Anderlecht-spelers de toptien halen, terwijl enkel Gert Verheyen - ondanks de uitmuntende competitiestart - Club Brugge vertegenwoordigt. Blijkbaar wegen de titel en de successen in de Champions League zwaarder door in het oordeel van de kiezers. Het aandeel van de buitenlandse spelers blijft eerder beperkt: enkel

laureaat

Koller, Radzinski en Skoko kleuren de rangschikking. Belgische spelers worden dus wel degelijk gewaardeerd in eigen land.

 
1. Jan Koller Anderlecht 25%
2. Marc Degryse GBA 14%
3. Bart Deelkens Westerlo 13%
4. Walter Baseggio Anderlecht 10%
5. Tomasz Radzinski Anderlecht 9%
6. Gert Verheyen Club Brugge 8%
7. Bart Goor Anderlecht 5%
8. Yves Vanderhaeghe Moeskroen/Anderlecht 4%
9. Josip Skoko Racing Genk 3%
10. Toni Brogno Westerlo/Sedan 2%

De redactie dankt u van harte voor uw reacties en maakte een selectie uit de talloze inzendingen:

Eddy Quintelier

uit

Mechelen

prijst de constante prestatie van Jan Koller tijdens nationale én internationale wedstrijden. De boomlange spits verricht zowel offensief als defensief werk.

Guy Berton

kiest verrassend -als Bruggeling- voor de Anderlecht-spits. Belangrijkste reden was het feit dat Koller naadloos de overstap van Lokeren naar Anderlecht verwerkte. Zijn sterke prestatie op het EK voor Tsjechië is de heer Berton ook niet onopgemerkt gebleven.

Hasselaar Piet Vandebroek

kwam synoniemen tekort om de kwaliteiten van Marc Degryse te beschrijven. De middenvelder van GBA heeft inzicht, techniek en intelligentie. De heer Vandebroek beschouwt Degryse -toch al 35- nog steeds als een groot talent in de Belgische competitie.

Bart Deelkens

kreeg hulp van de familie, zus Nancy vindt hem naast een geweldige doelman ook een fantastische broer.

Jan Smeyers

uit

Heusden-Zolder

is al lang overtuigd van de kwaliteiten van de Westelse doelman Deelkens. "Ongelooflijk hoe hij van de doellijn durft komen en meevoetbalt met de rest van de ploeg."

Davy Vleugels (Herselt)

sluit zich aan bij Jan Smeyers. Deelkens blijft voor hem de beste doelman op onze velden, iemand die met beide voeten op de grond blijft. Als Bart dat tijdens de wedstrijd maar niet te letterlijk neemt.

Radzinski krijgt van verschillende internauten (

Geert van Gastel uit Schoten, Peter Oosterbosch uit Leuven

en

Bart van Lancker uit Maaseik

) een stem vanwege zijn verdienstelijke prestaties in de Champions League. Zijn scorend vermogen in de competitie brengt de Canadees van Anderlecht op de vijfde plaats met 9 procent.

Gert Verheyen, zesde in ons klassement, kan ondermeer rekenen op de stem van

Giovanni Branquart

uit Oostkamp. Vooral zijn tomeloze inzet voor Club Brugge én de Nationale Ploeg en zijn professionalisme (na de mislukte Ipswich-transfer bleef hij zich 100% inzetten) zijn gegronden redenen voor zijn besluit.

Johan Lemmens

uit

Kinrooi

ziet in Walter Baseggio de ideale opvolger van Gouden Schoen Lorenzo Staelens. Baseggio was in 2000 een zeer opvallende figuur en hield zich bij anderlecht goed staande ondanks de komst van Hasi en Vanderhaeghe.

Johan Mulders

uit

Maasmechelen

heeft een boontje voor Yves Vanderhaeghe en ondanks het succes met RSCA is de verdedigende middenvelder met beide voeten op de grond gebleven. Een werkpaard pur sang die nooit opgeeft, zoals op EURO 2000.

Nu in het nieuws