AC Break gaat internationaal

Print
Atletiek
BR>BRASSCHAAT, EKEREN - Hoewel AC Break de Ekerse Veldlopen organiseert en enkele goede crossers, ondermeer Nathalie Lambrechts, in de rangen heeft, is de Brasschaats-Ekerse fusieclub een echte zomerclub. Op de uitstekende en gloednieuwe kunststofpiste van het Louis De Winter-stadion is het allemaal te doen. Daar brengen Ben Van Winkel, Jan Quirynen en hun medewerkers de grote kanonnen in stelling. Daar werken zij in het komende zomerseizoen een ambitieus programma af met hoogtepunten als de provinciale kampioenschappen en het internationaal debuut in het EAP-circuit.
AC Break organiseert een manche van de Beker van Vlaanderen voor kadetten en scholieren en tekent op 21 mei voor de eerste dag van het PK. Later volgen een wedstrijd in het kader van het AAS-criterium (Antwerpse Atletiek Samenwerking) en enkele open wedstrijden voor de jeugd en de seniores.

Hoogtepunt


Het absolute hoogtepunt moet de EAP-meeting van 15 augustus worden. Vorig jaar kregen we een voorsmaakje met de geslaagde openingsmeeting, waarin nationaal recordhouder Jonathan N'Senga met een scherpe tijd op de horden de degelijkheid van de nieuwe piste aantoonde. Dit jaar worden atleten uit heel Europa verwacht.
Het circuit Europe Athlétisme Promotion verzamelt de betere subtoppers uit West-Europa en heeft met de wedstrijden in Namen, Nijvel en Brasschaat een stevige Belgische poot, de EAP Belgium Tour 2000 genaamd. Enkele jaren geleden was het inmiddels ter ziele gegane STARS lid van het EAP en dat leverde de club uit Aartselaar enkele topmeetings op. AC Break hoopt dat niveau met de Memorial Leo Calewaert nog te overtreffen.
Nu in het nieuws