Boechout doet goed mee in topper

Print
Volleybal
BR>

Eerste divisie mannen


Breendonk - Boechoutse 3-0. Ondanks de zware uitslag deden de bezoekers goed mee en dat was buiten alle verwachtingen, want zonder de geblesseerden Jo Nelis (knie) en Tom Speleman (buik) schoten de bezoekers duidelijk tekort bij de blokvorming. Tot 4-10 in de eerste set hield Boechout de hoop sterk, maar dan betaalde het toch de tol van het kleinere blok.
Setstanden: 15-13, 15-9, 15-12.
Hasselt - Amigos 2-3. Coach Jef Mol startte met Serge Martens aan de spelverdeling. De eerste set haalden de Antwerpenaren nog naar zich toe, maar nadien kregen ze twee keer het deksel op de neus. De inbreng van Tim Hillen drong zich op. De automatismen zorgden ervoor dat Amigos weer sneller kon gaan spelen en Hasselt moest buigen. De service van Tim Hillen maakte tevens het verschil in de tiebreak. Bij 7-8 sloeg hij de definitieve kloof.
Setstanden: 15-17, 15-7, 15-11, 6-15, 9-15.

Eerste divisie vrouwen


Oudegem - Westmalle 3-0. De Antwerpse meisjes kwamen nooit in de match. Oudegem lijkt wel een zwart beest voor hen, want in het verleden kreeg het er al meer een pandoering van. Vooral bij het opslag-receptiespel liep het mis. Westmalle telde wel een twintigtal rechtstreekse receptiefouten en dan kan je natuurlijk niet winnen.
Setstanden:15-9, 15-12, 15-9.
Lint - Bellegem 3-0. Het was al weer even geleden dat Lint nog eens won. Deze zege deed dan ook deugd, al was de zwakke tegenstander niet representatief. Van bij het begin lukte alles en dat gaf de Antwerpse meisjes meteen vertrouwen. Bellegem werd gewoon overrompeld.
Setstanden: 15-6, 15-3, 15-2.

Tweede divisie vrouwen A


Amigos - Eisden 3-0. De thuisploeg speelde een haast perfecte partij. Ze greep het op papier zoveel sterkere Eisden, tweede in de rangschikking, meteen naar de keel. De Amigos-meisjes, met een sterke An Fleerackers, lieten niet meer los en werkten de partij zonder inzinking af. De Limburgse bezoeksters bleven beduusd achter.
Setstanden: 15-8, 15-9, 15-7.
Nu in het nieuws