SK Wilrijk heeft promotie op zak

Print
Tweede B
BR>

Gooreind 0


Verbr. Arendonk 1


Wegens sneeuwval werd deze partij destijds stilgelegd en na afloop trapte een gefrustreerde speler van Arendonk toen een deur in. De club tilde blijkbaar zwaar aan dit voorval, want spelers en supporters verschenen nu niet in de kantine.
Op sportief gebied was de gehandicapte thuisploeg in de eerste helft de betere ploeg. De opdrachten werden perfect uitgevoerd en met snelle aanvallen kreeg Gooreind de beste kansen. Brant en Dominique Knaepkens faalden in de zone van de waarheid.
Na de pauze verliep het spel evenwichtig. Brant miste alleen voor doel en aan de overzijde lukte Goris voor de bezoekers de winnende treffer.
Doelpunt: 79' Goris 0-1

Lentezon 6


Brasschaat 1


Na een studieronde begon bij Lentezon Tim Engelen aan zijn festival, wat vier doelpunten op rij opleverde. Nadat hij een voorzet van Willems binnenknalde was hij nadien vlugger bij een terugspeelbal dan de bezoekende doelman. Brasschaat kwam even terug in de wedstrijd na een strafschop, omgezet door Tibermont. Lentezon kreeg nadien eveneens twee strafschoppen mee, die door Engelen werden omgezet. Goetelen zorgde voor een 5-1 ruststand. De tweede helft was er te veel aan. Lentezon bleef het gevaarlijkst en Moorkens maakte het halfdozijn vol, zodat de kampioenenviering kon beginnen.
Doelpunten: 22' Engelen 1-0, 31' Engelen 2-0, 33' Tibermont (strafschop) 2-1, 38' Engelen (strafschop) 3-1, 40' Engelen (strafschop) 4-1, 44' Goetelen 5-1, 88' Moorkens 6-1.
Tweede C

Beekhoek 4


Zandhoven 1


De thuisploeg startte sterk, maar had wel de hulp nodig van bezoeker Verboven om op voorsprong te klimmen. Negen minuten later werd het zelfs 2-0, toen Gielis een dieptepass verstuurde richting Van Laer, die beheerst afwerkte. Op het halfuur dikte Peeters nog aan. Zandhoven moest lijdzaam toekijken, maar na de rust kwamen de bezoekers wel vinniger voor de dag. Op de counter kon Peeters er evenwel 4-0 van maken. In de slotfase zette Verboven zijn fout uit de eerste helft recht, want hij redde de eer van op de stip.
Doelpunten: 10' Verboven (own-goal) 1-0, 19' Van Laer 2-0, 30' Peeters 3-0, 70' Peeters 4-0, 79' Verboven (strafschop) 4-1.
Derde A

Schilde 2


Sint-Anneke 0


De bezoekers misten in de eerste helft vier open kansen. Schilde bleek een stuk efficiënter voor doel. Een dieptepass van Leo Bauweraerts werd na een misverstand in de verdediging van Sint-Anneke door Tim Goossens in doel geduwd. Even voor de rust kopte Steve Van Looveren nummer twee op het bord. In de tweede helft was er nog vooral middenveldspel te zien.
Doelpunten: 18' Goossens 1-0, 42' Van Looveren 2-0.
Derde B

Oppuurs 2


SK Wilrijk 3


Al vroeg in de wedstrijd strafte Ivens een fout van de bezoekende doelman af. Veel middenveldspel, tot uitblinker Borghgraef met een vrijschop voor de gelijkmaker zorgde. Net voor het rustsignaal nam Van Assche de keeper te grazen, Oppuurs trok met een 2-1 voorsprong de rust in. In het eerste kwartier van de tweede helft werd de match beslist. Senorans schoot op de paal en een minuut later kopte Mortiers de gelijkmaker binnen. De gasten zetten Oppuurs onder zware druk en met een tweede doelpunt van Borghgraef namen de bezoekers voor het eerst de leiding. Wilrijk had pech toen Plompen op de lat knalde. De promotie was toen al een feit.
Doelpunten: 8' Ivens 1-0, 35' Borghgraef 1-1, 43' Van Assche 2-1, 49' Mortiers 2-2, 55' Borghgraef 2-3.
Derde C

Mariaburg 3


Putte SK 2


De in de eerste minuut doorgebroken Thierry Geltmeyer bediende Gunther Arnauts, die de score opende. Putte herstelde het evenwicht halfweg de eerste helft via Jürgen Belmans. Tuur Mahieu bracht Mariaburg een tweede keer op voorsprong, maar Jürgen Belmans maakte opnieuw gelijk. Na de rust was Putte iets beter, maar het was Mariaburg dat dankzij een persoonlijke actie van Wouter Vanderhispaillie de zege binnenhaalde.
Doelpunten: 1' Arnauts 1-0, 25' Belmans 1-1, 35' Mahieu 2-1, 45' Belman 2-2, 80' Vanderhispaillie 3-2.
Vierde A

Bezemheide 2


FC Antwerpen 2


Doelpunten: 40' Van Hemelrijk 0-1, 61' Suys 1-1, 66' Schoenaerts 1-2, 70' Moro 2-2.

Stabroek 1


Kalmthout 2


Doelpunten: 25' B. Peeters 0-1, 30' Steyaert 0-2, 55' Van Beeck (strafschop) 1-2.

Zandvliet 5


Olympic 2


Doelpunten: 20' Sebrechts 1-0, 23' De Bel 1-1, 45' Sebrechts 2-1, 55' Verbeeck 2-2, 65' Van de Weyngaert 3-2, 75' Sebrechts 4-2, 85' De Clercq 5-2.
Beker van Antwerpen

Rosselaar 4


Waaslandia 2


Deze halve finale van de Beker van Antwerpen werd een erg boeiend kijkstuk, waarin Rosselaar een verdiende zege behaalde. De twee ploegen speelden onmiddellijk open kaart en de strafschopgoal van uitblinker Gert Van Campfort stak het vuur helemaal aan de lont.
Vermeiren kon net voor de rust gelijkmaken, maar ook in de tweede helft dwong de thuisploeg de beste kansen af. Hens bracht Rosselaar met een geplaatst schot weer voor, maar ook nu dook Vermeiren op als een duiveltje uit een doosje. Gert Van Campfort schonk zijn ploeg in het slotkwartier met twee goals een verdiend ticket voor de finale.
Doelpunten: 13' Gert Van Campfort (strafschop) 1-0, 39' Vermeiren 1-1, 57' Hens 2-1, 59' Vermeiren 2-2, 75' Gert Van Campfort (strafschop) 3-2, 85' Gert Van Campfort 4-2.

Nu in het nieuws