Lentezon Beerse is kampioen

Print
Tim Engelen kroont zich met vier doelpunten tot man van de wedstrijd
BR>BEERSE - Het is feest bij Lentezon Beerse. Met een afgetekende 6-1 zege werd Brasschaat afgetroefd. Meteen was de titel binnen. Velen stelden zich vragen toen trainer Belmans bij het begin van het seizoen met een totaal nieuwe ploeg van start ging. Hij bewees dat het kan.
Tweede B

Lentezon 6


Brasschaat 1


Beide ploegen hadden wel een lange studieronde nodig. Na 22 minuten begon echter het festival Tim Engelen. Een vrijschop van Vervoort werd aan de achterste paal door Willems voor doel gekopt, waar Engelen onhoudbaar inschoot. Dit doelpunt gaf Lentezon vleugels en na een slechte terugspeelbal was Engelen vlugger op de bal dan de bezoekende doelman en verdubbelde de stand.
Twee minuten later kwam Brasschaat terug in de wedstrijd na een fout van doelman Dierckx op Gyesi, met een strafschop tot gevolg. Die werd door Tibermont feilloos omgezet. Kort daarop kreeg ook Lentezon een strafschop mee na een fout op Goetelen. Engelen klaarde ook deze klus en dat deed hij twee minuten later over na een fout op Verheyden.
Op slag van rust zorgde Goetelen voor een veilige 5-1 ruststand. De tweede helft was er dan ook te veel aan. Lentezon bleef ook in deze periode voor het meeste gevaar zorgen. Invaller Moorkens zorgde voor de 6-1 eindcijfers.

Verantwoordelijkheid


"Het is niet belangrijk wie scoort, maar het geeft wel voldoening", zei ons na afloop in het tumult van de viering matchwinnaar Engelen. "Wat de strafschoppen betreft, was ik wel zeker van mijn stuk. De afspraak was dat ik of Goetelen de strafschoppen zouden nemen, maar Goetelen zat aanvankelijk niet zo goed in de wedstrijd. Vandaar dat ik de verantwoordelijk nam."
"Mijn eerste jaar bij Lentezon is dan ook een meevaller. Na Germinal is Frank Belmans mij bij Turnhout komen halen en daar heb ik geen spijt van gehad. Ik heb dan ook bijgetekend."
Trainer Belmans was eveneens opgetogen. "Wij hebben een schitterend seizoen achter de rug. In competitie, beker en vriendenwedstrijden verloren wij slechts tweemaal. Met een nieuwe ploeg van start gaan is altijd afwachten, maar het klikte van bij de start. Toch zijn wij niet van pech gespaard gebleven. Ik had 26 spelers nodig om het seizoen rond te maken."
Het was twintig jaar geleden dat Lentezon nog kampioen speelde en toen was kapitein Thierry Geudens er eveneens bij. "Zoiets doet deugd", vertelde hij ons. "Wij hebben een goede start genomen en de trainer met wie het meteen klikte, heeft dan ook een groot aandeel in onze titel."

Nu in het nieuws