"Pech hoort er nu eenmaal bij"

Print
Wielrennen
BR>MEER - Een wedstrijd voor eigen deur is dubbel belangrijk voor het aanzien van de supporters, maar precies daar knelde het schoentje voor Marc Goetschalckx. Hij had resoluut naar een podiumplaats gemikt, blaakte van conditie en geldingsdrang, maar de Meerenaar werd geplaagd door een lekke band en moest zondag vroegtijdig voet aan de grond zetten.
"Spijtig", merkte het raspaadje van de Mapei Quick-Step-ploeg op. "Ik beschikte nochtans over goede benen en klopte zelfs Wouter Van Mechelen in een premiespurt. Domme pech. Maar dat hoort nu eenmaal bij de wielrennerij."
Intussen had zich een tienkoppige leidersgroep gevormd die zich mochten opmaken voor de bloemen. Daarbij ook Wouter Van Mechelen. De pijlsnelle knaap uit Brasschaat reed zondag een knappe wedstrijd en had zelf uitzicht op de zege.
"De verstandhouding bij de koplopers, waarbij zes Nederlanders en vier Belgen, was voortreffelijk", blikte Wouter na de wedstrijd terug. "In de finale trok Bosmans, een renner die ieder jaar goed is voor een vijftal overwinningen, de aanvalsregisters open. Een jongen die ook een viertal jaren ouder is dan ik en niet alleen meer ervaring maar ook meer kracht in de benen heeft. In het zicht van de eindmeet geraakten wij nog in het spoor van de koploper, maar krampen strooiden roet in het eten. Met een tweede stek ben ik dan ook best tevreden."
Om te slagen in de sport horen twee factoren aanwezig te zijn en dat is talent en de zin om zich inspanningen te getroosten. Deze twee zaken heeft Bart Bosmans uit Lommel duidelijk onder de knie. "Ik ben geen snelle jongen. Dus moet ik een spurt zeker niet afwachten. Toen ik de achtervolgers zag naderen, reed ik alles uit de kast en eenmaal honderd meter moeten ze over goede papieren beschikken om mij nog terug tot de orde roepen."
Nu in het nieuws