Isaias pikt uitspraken van STVV-voorzitter niet

Print
SINT-TRUIDEN - Magelhaes da Silva Isaias is boos. Nee, de Braziliaan in Truiense loondienst is woest. Niet zozeer door zijn verwijzing naar de B-kern, al is hij het ook met die beslissing oneens. Wel omwille van de krasse uitspraken van voorzitter Leo Schepers. Die haalde onder meer gokschulden en banden met het milieu aan als motivering voor de sanctie die Isa gekregen heeft. En die uitleg is bij de banneling in het verkeerde keelgat geschoten.
"De voorzitter is te ver gegaan", meent Isaias. "Hij heeft zaken die uitsluitend tot mijn privé-leven behoren, in de pers gebracht. Dat is ontoelaatbaar. Akkoord, ik heb wat problemen in de privé-sfeer. Nee, ik wil er niet niet dieper op ingaan, daar heeft niemand iets mee te maken. Maar ik maak me sterk dat ze eerdaags opgelost zijn. De voorzitter overdrijft dus. Hij spreekt over het milieu. Wel, met de maffia heb ik niks te maken. Ik weet niet eens wie of wat dat zijn. Echt, ik begrijp hier niks van".

Nietsnut
Wat hij wél begrijpt, is dat zijn imago een fikse knauw gekregen heeft. "Wat gaat de buitenwereld nu wel van mij denken?", vraagt hij zich af. "Dat ik een nietsnut ben? Dat kan toch niet de bedoeling zijn van de club? Ik heb gehoord dat ze me nog willen verkopen. Wel, wie heeft er dan belang bij om mijn carrière te breken? Weet je, ik heb het sterke vermoeden dat ze mij de zwartepiet willen toespelen voor de slechte gang van zaken. Je weet hoe het gaat. Als het vierkant draait, wordt altijd een zondebok gezocht en blijkbaar ben ik dat. Terwijl het toch niet alleen mijn schuld is dat de club aan de staart van de klassering bengelt. Ze verwijten mij die openingsgoal van Genk vorig weekend. Ik ben het daar niet mee eens. Ik leed balverlies, da's juist. Maar daar ging een overtreding aan vooraf die niet bestraft werd door de scheidsrechter. Daar spreekt niemand over. Dat de ploeg nadien geen vuist kon maken, is niet alleen aan mij te wijten".

B-kern
Neemt niet weg dat Isaias sinds maandagavond voor de 3de keer dit seizoen deel uitmaakt van de B-kern. Zijn toekomst bij STVV lijkt onbestaande. "Tja, dat moet je aan de club vragen. Ik denk dat ze mij nog altijd kunnen gebruiken. En ik kan hen ook goed gebruiken, want per slot van rekening is voetballen mijn kostwinning. Ik heb ook familie, weet je. Ik ben in ieder geval van plan keihard te blijven werken in de B-kern en ik blijf de club steunen. De spelersgroep, de trainers, hen treft geen schuld. Ik zal hen zaterdag komen aanmoedigen. Samen met mijn vrienden. Want je weet, ik ben populair bij de fans. Waarschijnlijk is het ook daarom dat ik nu zo negatief afgeschilderd word. Ze willen mijn populariteit breken".

.

Nu in het nieuws