Balen BC roert zich

Print
Wielrennen
BR>HAASRODE - De Balense seniores werden dit weekend in stelling gebracht voor de interclubwedstrijd in Haasrode. Na afloop waren de AWS-renners best tevreden over de prestaties en goede clubprijs. Met drie Kruiers zaten ze in de goede trein al was Pieter Mertens tot het bittere einde erg attent gebleven en bleef hij uitzicht houden op de eindoverwinning.
Het huzarenstukje van de wedstrijd kwam ditmaal toch van Ben Mariën. In zijn eentje ging hij op zoek naar het ontsnapte duo. Dat de twee leiders toevallig Chris Deckers en Jan Claes waren, kon hem niet deren. Zonder complexen reed hij zich de ziel uit het lijf, om helemaal leeg gereden in de kleedkamer terug op adem te komen.
Dat Balen BC in de clubprijzen viel, was in hoofdzaak te danken aan de prestatie van jeugdige Bart Peeters. De vierde Balenaar, Tom Linten, was in de tweede groep verzeild geraakt. Stefan Lotz moest al vrij snel de rol lossen in het peloton, terwijl Kris Mariën pas in de finale uit het scenario werd geschreven.
Achteraf bleek Bart Peeters niet in de uitslag te staan. "Via Marc Stessens hebben we gevraagd of de officiëlen de fotofinish nog eens aandachtig willen bekijken", vertelde een alles behalve ontgoochelde Bart Peeters.
"Ze hebben me blijkbaar niet opgemerkt. Het was alleszins een zware wedstrijd, want na 100 kilometer wedstrijd kreeg ik een kleine inzinking. Na wat eten en drinken heb ik me rechtop gezet en kwam opnieuw op adem. Nadien heb ik geen problemen meer gehad. Zelfs niet op die venijnige klimmen. Het ging zo vlot dat ik boven steeds een tandje kon bij schakelen om nog eens flink door te gaan."
Nu in het nieuws