B5 S05 voetbal

Tweede B
BR>

Gooreind 0


Verbr. Arendonk 1


Wegens sneeuwval werd deze partij destijds stilgelegd en na afloop trapte een gefrustreerde speler van Arendonk toen een deur in. De club tilde blijkbaar zwaar aan dit voorval, want spelers en supporters verschenen nu niet in de kantine.
Op sportief gebied was de gehandicapte thuisploeg in de eerste helft de betere ploeg. De opdrachten werden perfect uitgevoerd en met snelle aanvallen kreeg Gooreind de beste kansen. Brant en Dominique Knaepkens faalden in de zone van de waarheid.
Na de pauze verliep het spel evenwichtig. Brant miste alleen voor doel en aan de overzijde lukte Goris voor de bezoekers de winnende treffer.
Doelpunt: 79' Goris 0-1
Tweede C

Beekhoek 4


Zandhoven 1


De thuisploeg startte sterk, maar had wel de hulp nodig van bezoeker Verboven om op voorsprong te klimmen. Negen minuten later werd het zelfs 2-0, toen Gielis een dieptepass verstuurde richting Van Laer, die beheerst afwerkte. Op het halfuur dikte Peeters nog aan. Zandhoven moest lijdzaam toekijken, maar na de rust kwamen de bezoekers wel vinniger voor de dag. Op de counter kon Peeters er evenwel 4-0 van maken. In de slotfase zette Verboven zijn fout uit de eerste helft recht, want hij redde de eer van op de stip.
Doelpunten: 10' Verboven (own-goal) 1-0, 19' Van Laer 2-0, 30' Peeters 3-0, 70' Peeters 4-0, 79' Verboven (strafschop) 4-1.

Herenthout 2


Retie 2


De bezoekers namen de partij meteen in handen, maar het was toch 18 minuten wachten op het eerste doelpunt. Op aangeven van De Jongh kon Christof Keusters de score openen voor de bezoekers. Herenthout kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen. Net na de pauze leidde een opstootje in de rechthoek tot twee rode kaarten voor Van De Poel en Diels. Tom Mans kon even later gelijkmaken en de twee ploegen hielden mekaar tot het einde goed in evenwicht.
Doelpunten: 18' Christof Keusters 0-1, 60' Tom Mans 1-1, 71' Govaerts (strafschop) 1-2, 78' Horemans 2-2.
Derde C

Tielen 0


Flandria 4


Flandria had geen moeite om het fel gehandicapte Tielen, dat een zevental vaste waarden moest missen, uit te tellen. De jeugdige inzet van de thuisploeg kon nauwelijks op tegen het vlotte en aanvallende spel van de bezoekers. Flandria begon vrij vlot en stond na nauwelijks vijf minuten al op winst met doelpunten van Cools en Goos. Tielen gaf nog even de indruk het tij te kunnen keren, maar kon de kansen niet benutten. Aan de overzijde omzeilde Vermeer de plaatselijke afweergordel en daarmee lag de weg naar de zege wijdopen. Vanden Borne mocht de eindcijfers vastleggen.
Doelpunten: 1' Cools 0-1, 5' Goos 0-2, 69' Vermeer 0-3, 86' Vanden Borne 0-4.
Vierde C

Blauberg 2


Hezewijk 3


Ondanks sterk verweer van de jonge thuisploeg en de knappe tussenkomsten van doelman Johan Van Der Borght begaf Blauberg in de slotminuten. De bezoekende druk werd te hevig. Kristof Boeckmans lokte de eerste strafschop uit. Een kwartier later ging Jef Van de Ven er iets te onstuimig in. Gevolg: een nieuwe elfmeter en 1-1. Na een één-twee met Tom Nijs kwam Blauberg net voor de pauze opnieuw op voorsprong. De onervaren thuisploeg kwam fameus onder druk te staan, maar begaf slechts bij de laatste stormloop.
Doelpunten: 5' Belmans (strafschop) 1-0, 20' Thoris (strafschop) 1-1, 42' Vercammen 2-1, 52' Teurfs 2-2, 86' Van Bourgonie 2-3.
Vierde D

Larum 4


Weelde 1


In deze te herspelen match, na een ontvankelijk verklaarde klacht van de bezoekers, kwam de thuisploeg geprikkeld aan de aftrap. Larum moest niettemin vier basisspelers missen maar op het veld viel daar maar weinig van te merken. Kort voor de rust bracht Geyskens de thuisploeg verdiend op voorsprong. Vroeg in de tweede helft viel alles te herdoen toen. Daarop nam de thuisploeg het initiatief opnieuw in handen. De gasten drongen nog wel hard aan, maar risico's kostten hen nog zwaardere verliescijfers.
Doelpunten: 42' Geyskens 1-0, 55' Van Craenenbroek 1-1, 68' Stefan Voet 2-1, 89' en 90' Wim Voet 3-1 en 4-1.

Achter Olen 0


Molenkring 2


De promotiekansen van de thuisploeg kregen een flinke deuk door de nederlaag. Aan goede wil ontbrak het de thuisploeg geenszins, maar de bezoekende afweer kweet zich voorbeeldig van haar taak. Tussendoor konden de gasten aanvallend een mondje meepraten, wat Vandeperre toeliet om de score te openen. Vlak daarop zag de thuisploeg de gelijkmaker van Bart Vendeperre afgekeurd. Na de pauze bleef de thuisploeg verwoed jagen op de gelijkmaker, maar de bezoekende defensie gaf geen krimp.
Doelpunten: 30' Proost 0-1, 85' Tom Vandeperre 0-2.

Alberta 8


Heibloem Meerhout 3


Om nog in de running te blijven voor promotie restte er de thuisploeg geen andere keuze dan voluit voor het offensief te kiezen. De lokale aanvalslust werd snel beloond met nog voor de rust drie doelpunten. De gasten konden nauwelijks enig aanvallend weerwerk bieden . De pauze bracht geen kentering in spelbeeld. Alberta bleef de partij rustig controleren en kon stelselmatig verder uitlopen.
Doelpunten: 6' Van Opstal 1-0, 13' Goeminne 2-0, 38' Ceusters 3-0, 47' Goeminne 4-0, 58' en 60' Franky Proost 5-0 en 6-0, 70' Bulckens 7-0, 72' Franky Proost 8-0, 76' Cuyvers 8-1, 86' en 88' Ivo Nobels 8-2 en 8-3.
Beker van Antwerpen

Rosselaar 4


Waaslandia 2


Deze halve finale van de Beker van Antwerpen werd een erg boeiend kijkstuk, waarin Rosselaar een verdiende zege behaalde. De twee ploegen speelden onmiddellijk open kaart en de strafschopgoal van uitblinker Gert Van Campfort stak het vuur helemaal aan de lont.
Vermeiren kon net voor de rust gelijkmaken, maar ook in de tweede helft dwong de thuisploeg de beste kansen af. Hens bracht Rosselaar met een geplaatst schot weer voor, maar ook nu dook Vermeiren op als een duiveltje uit een doosje. Gert Van Campfort schonk zijn ploeg in het slotkwartier met twee goals een verdiend ticket voor de finale.
Doelpunten: 13' Gert Van Campfort (strafschop) 1-0, 39' Vermeiren 1-1, 57' Hens 2-1, 59' Vermeiren 2-2, 75' Gert Van Campfort (strafschop) 3-2, 85' Gert Van Campfort 4-2.

Nu in het nieuws