Nerveus Breendonk verslaat verzwakt Boechout

Volleybal

J.T.

BR>

BREENDONK -

De blessures van Jo Melis en van Tom Speleman bij Boechout maakten de opdracht van VC Breendonk een stuk eenvoudiger. Toch slaagde de thuisploeg er niet in de wedstrijd vlot te dirigeren.

"De druk om te moeten winnen maakte onze spelers nerveus", vergoelijkt voorzitter Smets de matte prestatie. "Boechout had in de gegeven omstandigheden niets te verliezen en ging dus voluit. Wij wilden hoe dan ook met één punt voorsprong naar Herk-de-Stad kunnen afreizen, zodat een nederlaag daar geen hypotheek zou leggen op onze eindzege".

Boechout en Breendonk waren al zeker van promotie naar eerste nationale. Met dat gegeven werd de wedstrijd aangevat. Het waren de bezoekers die met snel en efficiënt volleybal VC Breendonk op een 4-10 achterstand plaatsten. De thuisploeg vertoonde enorme gaten in haar blokscherm en maakte geen gebruik van de beperkte gestalte van de tegenstrevers.

Met Goossens, Marinus en Kristof Wuyts vooraan (gemiddeld 1.82m) toonde Boechout zich kwetsbaar, maar spelverdeler Brumagne verkoos de snelle set-up in plaats van de reikhoogte van zijn aanvallers uit te spelen. Pas toen Bart Wuyts zijn teamgenoten aanporde tot meer inzet en efficiëntie, toonde het echte VC Breendonk zich even. Voldoende om met glans de achterstand weg te werken (13-13) en met 16-14 Boechout mentaal uit te schakelen.

Bruno Deconinck serveerde de thuisploeg naar 5-0, Brumagne dolde even met de tegenstrever: 12-4. Concentratieverlies liet Boechout toe te milderen tot 13-9.

In set drie moest Bart Wuyts opnieuw orde op zaken stellen (van 2-5 naar 5-5), waarna Davy Cares, tot dan de puntenmaker van Boechout, onderuit ging. Diezelfde Cares miste bij 14-12 zijn service, waardoor hij VC Breendonk vrijgeleide gaf voor een nieuwe 3-0 zege. Setstanden: 16-14, 15-9 en 15-12.

Nu in het nieuws