Eppegem rukt op naar tweede plaats

Lagere Brabant

BR>

ANTWERPEN -

Met het oog op het behoud in tweede provinciale deed Hever een goede zaak door thuis van Veltem te winnen. Kevin Op de Beeck en Tim Rosius scoorden na de hervatting voor Hever.

Anderzijds beet Muizen op het terrein van Ophain in het zand en voelt nu de hete adem van Hever in de nek. Hever, op de voorlaatste plaats, totaliseert 23 punten. Muizen, een plaatsje hoger, staat met 24 punten op de tabellen. Voorlopers Veltem en Rixensart hebben beiden 26 punten. Rode lantaarn Hoeilaart is reeds lang veroordeeld. Op 7 mei, slotspeeldag van de competitie, staat de derby Hever - Muizen op het programma. Wellicht zullen oefenmeesters Marc Hellebaut en Mon Temmerman voordien alles in het werk stellen om hun ploeg naar een veilige plaats te loodsen.

Ramsdonk won met 0-2 op het terrein van Kester. Door de nederlaag van Borchtlombeek, nestelt de ploeg van oefenmeester Jean-Luc Greps zich opnieuw op de tweede stek, met drie punten achterstand op leider Ternat.

Leider Humbeek toonde zich op het terrein van Hofstade een klasse sterker en won met 1-5. Bij rood-geel moet het roer zonder uitstel volledig worden omgegooid, om uit de degradatiezone weg te komen. Zemst berust reeds in de val naar vierde, maar won thuis tegen Marocaine met 4-2. Dimitri Verhasselt, Alex Croes en tweemaal Cedric Lacante, waren de schutters van dienst.

Na 3-2 thuiswinst tegen Melsbroek, en verlies van Maccabi, rukt Eppegem op naar de tweede plaats, met twee punten achterstand op leider Humbeek. David De Boeck, Philippe Van Perck en Koen Van der Elst toonden hun trefzekerheid.

Nu in het nieuws