Dendermonde verspeelt plaats in play-offs

Basketbal

B.V.W.

BR>

DENDERMONDE -

De ultieme kans voor BBC Dendermonde om tot de eerste vier te behoren in eerste provinciale, was thuis winnen van leider en gedoodverfde titelkandidaat Falco. Een opdracht die niet binnen de mogelijkheden van de thuisploeg bleek te liggen.

In de eerste helft zorgden Lammens als werker en De Loose als rebounder voor ernstig weerwerk (42-44). De bezoekers roteerden met tien spelers en zetten Dendermonde bestendig onder druk. De thuisploeg was niet bekwaam om afdoende te reageren op het hoge bezoekende tempo.

Op tien minuten van het einde (48-60) viel het verdict. Falco bleef baas en won met 67-79. Punten: D. Vercauteren, Lammens 23, De Loose 12, Van Kerschaver 3, De Smet 9, Kris Vercauteren 19, Willockx 1.

In tweede afdeling deed Panters Baasrode tot in de slotminuut goed mee met en bij Willebroek. David Brijs speelde aanvallend een sterke eerste helft, maar moest toch toestaan dat de thuisploeg bij de rust tot 44-36 uitliep.

In de tweede periode bleven de bezoekers aanklampen. Hecquet voelde zich duidelijk in zijn sas. Hij scoorde in de dubbele cijfers en verdedigde goed op Schellemans. Panters zat in de slotminuut opnieuw in de match. Willebroek kon echter aan de vrijworplijn de wedstrijd in zijn voordeel afmaken (81-73).

Punten: De Witte, Van Vooren 6, De Proft 8, Brijs 20, Bauwens 2, Hecquet 12, Luypaert 3, De Grauw 14, De Keersmaecker 8, Van Buggenhout.

Bell's Sint-Niklaas speelde bij Oostkampse Merels misschien wel zijn laatste wedstrijd in zijn bestaan. Zonder Bayart, op het huwelijksfeest van zijn broer en volgend seizoen bij Oostkamp, keken de bezoekers bij de rust tegen een 45-33 achterstand aan. Oelbrandt speelde een sterke wedstrijd en met de steun van Van Breedam, de beste Waaslander, klampte Bell's aan (77-69)

Punten: De Prouw 2, Verhulst 8, Oeilbrandt 13, Pottiez 16, Staut 10, Van Breedam 16.