Andy De Smet zet succesreeks voort

Wielrennen

I.E.

BR>

BELSELE -

Gaspard Van Peteghem blijft de successen in Nederland opstapelen. De sportdirecteur van Spar-Oki was met zijn renners voor de derde opeenvolgende week aan het feest in Nederland. Na John Talen (Wouden Omloop), Bart Heirewegh (Omloop van de Baronie) was het nu Andy De Smet die zegevierde in de Ronde van Drenthe, een wedstrijd die op de internationale kalender het statuut 1.4 heeft (vergelijkbaar met de GP Dhaenens en Nokere Koerse). De winnaar incasseert 40 FICP-punten en pakt 90.000 frank aan prijzengeld.

"Het was een bijzonder zware wedstrijd. Regen en wind maakten het nog lastiger dan het al was met al die kasseistroken. Het was een wedstrijd die je wat zwaartegraad betreft zeker kan vergelijken met Parijs-Roubaix, alleen is de afstand in Frankrijk nog 70 kilometer meer", vertelde Gaspard Van Peteghem, die na afloop wel een heel pak gebroken wielen en lekke tubes in zijn wagen moest laden.

"Op dat vlak was het zeker een dure verplaatsing, maar het sportieve succes maakte alles goed. Het draait formidabel in onze ploeg. John Talen rijdt bijzonder sterk en is bovendien niet egoïstisch. Zaterdag trok hij de spurt aan. Schitterend werk van hem. Andy De Smet en Barry Hoedemakers zaten in zijn wiel en kwamen er perfect uit. Er geraakte niemand meer over mijn mannen", glunderde Gaspard.

Het succes van de Spar-Oki-renners is meer dan duidelijk. "De meesten van de renners in de ploeg verdienden in het verleden in de maand maart amper hun boterham. Nu gaan ze een schitterende maand hebben. Dat stimuleert natuurlijk", aldus Van Peteghem die in zijn binnenste hoopt dat zijn renners ook volgende woensdag in Gent-Wevelgem een rol van betekenis gaan spelen. "In Nederland hebben ze bewezen dat ze ook het zwaardere werk aankunnen. Waarom zou een Bart Heirewegh dat volgende woensdag niet eens gaan bewijzen?", vroeg de Belselenaar zich af.

Nu in het nieuws