Temse B zit opnieuw in de problemen

Print
Volleybal
BR>TEMSE - De euforie na de match tegen Oudenaarde heeft opnieuw plaats gemaakt voor realisme bij Bell's Temse B. Niet alleen gingen de vrouwen van Jo Rullens zelf zwaar in de fout in Waregem, maar vooral de winst van naaste achtervolger Berlare bezorgde Bell's een ijskoud stortbad.
Nadat de reserven bewezen dat er beslist talent op komst is bij Bell's Temse, bakte het fanionteam er omzeggens niks van. Jo Rullens trachtte de rijpere Ann Goovaerts en Karin Van Lierop langs de lijn te laten, maar de nochtans talentrijke jeugd werd onder de voet gelopen door Waregem (15-3, 15-5, 15-0).
Berlare van zijn kant zorgde voor een stuntzege tegen Schepdaal (15-6, 14-16, 15-2, 15-13). Zonder Joke De Vos (voetblessure) en Linda Verbruggen maar met een steengoede Nathalie Vilain - overgeheveld van het B-team - hees Berlare zich voorbij Schepdaal, dat de laatste weken in mindere doen is. Berlare springt meteen over Temse B, dat nu op de weinig benijdenswaardige voorlaatste plaats staat.
Nog bij de vrouwen versloeg Oudegem Westmalle met 3-0 (15-9, 15-12, 15-6). Met Annemie Ghesqière opnieuw in het team kende het omzeggens geen problemen om een weinig overtuigend Westmalle met lege handen huiswaarts te sturen.

Setballen


Bij de mannen verloor Zele bij Hemelveerdegem met 3-1. In de eerste set zette Geert Van Acker een schier uitzichtloze situatie nog recht, maar in de tweede kon Zele bij een 11-14 voorsprong drie setballen niet verzilveren. In de derde maakte Stijn De Bie met een reeks sprongopslagen een einde aan de droom van Juvenes. Door deze overwinning telt Hemelveerdegem, als zekere vierde, nu twee punten meer dan Zele en Gistel, die beiden nog strijden voor de vijfde plaats.
Pardaf B verloor met 3-0 bij Gavere (15-13, 15-11, 15-13). Pardaf, dat met slechts zes spelers aanwezig was, lag gedurende de ganse wedstrijd onder. In de derde set zette het nog ei zo na een 12-1 achterstand recht.
De Berlare-mannen verloren met 2-3 tegen Wevelgem-Bissegem. In de eerste set kon Berlare bij 14-12 twee setballen niet verzilveren. Onder impuls van de heroptredende Danny De Maesschalck ging de tweede beurt naar Berlare, maar in de derde lieten de Oost-Vlamingen het opnieuw afweten. Na ruime winst in de vierde set ging de tiebreak opnieuw naar de bezoekers (14-16, 15-6, 12-15, 15-4, 10-15).
Nu in het nieuws