Anderlecht gaat voor Gaspercic

ALMENDRALEJO -

Ronny Gaspercic (31), ex-doelman van FC Winterslag, Racing Genk en Harelbeke en nu aan de slag bij het Spaanse Extremadura, kan vandaag of morgen al de nieuwe doelman van Anderlecht zijn. Nu Filip De Wilde (36) voor langere tijd out is met een voetblessure, zoekt Anderlecht koortsachtig naar een vervanger die onmiddellijk inzetbaar is en ook nog in de Champions League aan de bak mag.

Ronny Gaspercic staat bovenaan het lijstje van 30 kandidaten die de lange onbeschikbaarheid van De Wilde moet opvangen. Anderlecht bespreekt woensdag de komst van Gaspercic. De Limburger geeft toe dat er contacten zijn. Hij voelt veel voor een terugkeer naar het Belgisch voetbal maar staat ook in de belangstelling van enkele Spaanse subtoppers. Woensdagavond sluit de transfermarkt in Spanje. Daarna is Gaspercic, die nog tot het einde van het seizoen onder contract ligt bij Extremadura, transfervrij.

"En dan hang ik voor het eerst in mijn voetbalcarrière niet meer vast aan een contract en kan ik vrij onderhandelen met wie ik wil. Er is in de 3 seizoenen dat ik hier voetbalde constant interesse geweest van clubs uit de

Primera Division

. Ik ga dus niet tenkoste van alles terugkeren naar België. Maar die werden steeds afgeschrikt door de hoge transfersom van Extremadura."

Sporting heeft nog tot donderdagavond 24.00u de tijd om een nieuwe speler aan te trekken die ook nog speelgerechtigd is in de Champions League. "Het zijn inderdaad spannende uren," aldus Gaspercic dinsdagavond. "De Spaanse belangstelling is erg interessant. Maar Anderlecht is een mooie club. Naar Belgische normen de beste. Ik zal er meer in het oog springen om mijn plaats bij de Rode Duivels terug te veroveren. Er is ook een sociaal aspect. Mijn dochtertje wordt straks 5 jaar, bijna schoolplichtig en dan overweeg je natuurlijk altijd een terugkeer."

Verschueren

Omdat naast De Wilde ook Peersman nog lang out is en de jongeren Vanderjeugt en Carlier te onervaren zijn, wil Anderlecht geen risico's lopen in de titelstrijd en de Champions League. Naast Gaspercic zijn ook de Kroatische international Zeljko Pavlovic (28, Linz), de Colombiaan Mondragone (Metz) en De Goey (Chelsea) kandidaten. Maar de Nederlander kwam Europees al aan de bak en is dus niet speelgerechtigd in de Champions League. Volgens Jean Dockx kan Anderlecht geen keeper huren. "Kopen is de enige mogelijkheid, maar of dat gebeurt, staat nog niet vast", zegt Dockx.

Nu in het nieuws