Tielrode verzekert zich van titel

Derde F
BR>

Zaffelare 1


Tielrode 2


De eerste helft verliep evenwichtig, maar de mooiste kansen waren voor de thuisploeg. Toch schoot Temmerman de leider vanop de stip op voorsprong. Zaffelare domineerde na de pauze een zichtbaar zenuwachtig Tielrode, dat op counter de score verdubbelde. Met de titel binnen bereik dachten de bezoekers vooral nog aan verdedigen. Een tegentreffer van Hillaert zorgde voor spanning tot aan het eindsignaal.
Doelpunten: 28' Temmerman (strafschop) 0-1, 72' De Wolf 0-2, 85' Hillaert 2-1.

Sombeke 1


Bazel 1


Voor rust viel op twee doelpunten na weinig te beleven. Vercammen zette de thuisploeg vanop de stip op voorsprong, waarna Bazel het heft in handen nam. De Kinders maakte met een diagonaal schot nog voor de rust gelijk. Ook in de tweede helft veel slordigheden en weinig doelgevaar. Beide ploegen kwamen nog dicht bij een goal: Vercammen trof de deklat, doelman Verbeke pakte de strafschop van De Kinders.
Doelpunten: 22' Vercammen (strafschop) 1-0, 36' De Kinders 1-1.

Doorslaar 2


Vrasene 1


Doorslaar domineerde, maar doelman Van Roeyen hield Foncke tot drie keer toe van de openingstreffer. De eerste kans voor Vrasene was meteen raak: Jochmans glipte door de buitenspelval. Zaman kon met een retro nog voor de rust gelijkmaken. Na rust viel een halfuur niets te beleven, daarna was het Doorslaar dat het gevaarlijkst voor de dag kwam. Foncke stuurde Laureys diep en die liet Van Roeyen geen schijn van een kans.
Doelpunten: 38' Jochmans 0-1, 45' Zaman 1-1, 74' Wesley Laureys 2-1.

Straatje 3


Sinaai 0


Op een open kans van Symoens voor Straatje na was de eerste helft slaapverwekkend. Net na de pauze loste Wallays een schot van Deblock, Ferket was er als de kippen bij om binnen te werken. Na die openingstreffer zakte het Sinaaise verweer als een pudding in elkaar. Bosman trof nog eens de kruising, Velghe zette met twee treffers de eindstand op het bord.
Doelpunten: 50' Ferket 0-1, 70' Velghe 0-2, 84' Velghe 0-3.

Kieldrecht 2


Sint-Pauwels 1


De thuisploeg nam de eerste helft voor haar rekening en dreigde onder meer via Geleyn. Lebon miste voor Sint-Pauwels net voor het halfuur vanop de stip. Even later kopte Schuddings Kieldrecht op voorsprong, waarna nog enkele open kansen volgden. De bezoekers namen het heft in handen na de rust, maar dat resulteerde in weinig kansen. Kieldrecht sleepte kort voor tijd alsnog de zege uit de brand.
Doelpunten: 28' Schuddings 1-0, 62' Van Leeuwen 1-1, 87' Van Damme 2-1.

Meerdonk 1


Eksaarde 3


Eksaarde startte hevig, maar Meerdonk kon zich snel herpakken en dwong enkele kansen af. Toch kon Van Hille de bezoekers na een rommelige fase op voorsprong brengen. De Waele zette dat nog voor de rust recht. In de tweede helft was de scheidsrechter kop van jut bij de thuisploeg, die de goals van Eksaarde fel aanvocht wegens vermeend handspel en buitenspel.
Doelpunten: 27' Van Hille 0-1, 44' De Waele 1-1, 64' Gerlo 1-2, 85' Van Peteghem 1-3.

Rupelmonde 3


Oostakker 2


Oostakker greep de thuisploeg onmiddellijk bij de keel, maar dat bleef zonder gevolg. Rupelmonde herstelde na tien minuten het evenwicht. Bij de pauze stond een logische 1-1 op het bord. Ook na rust overleefde Olympia de Oostakkerse storm. De Jonghe buitte zelfs een defensieve vergissing uit. De Baets stelde gelijk. Net voor tijd pakte De Guchtenaere een terugspeelbal. Uitblinker Vercauteren knalde de vrije trap binnen.
Doelpunten: 31' Smet 0-1, 44' Vercauteren 1-1, 56' De Jonghe 2-1, 65' De Baets 2-2, 88' Vercauteren 3-2.

Gerda 3


Klinge 2


Alleen de laatste tien minuten van de eerste helft kon Gerda iets inbrengen tegen de dominantie van Klinge. Op de treffer Van Vancauwenberghe na leverde dat weinig kansen op voor Klinge. Een herboren Gerda boog na een uur een 0-2 achterstand in twee minuten om en kwam het dichtst bij een derde treffer, al trof Vancauwenberghe nog eens de paal. Door de ingevallen Polet pakte Gerda net voor tijd nog de zege.
Doelpunten: 5' Vancauwenberghe 0-1, 60' De Kimpe 0-2, 63' Belhaj 1-2, 64' Van Bossche 2-2, 88' Polet 3-2.
Nu in het nieuws