Lokeren start met Waas districtkampioenschap

Print
Atletiek
BR>LOKEREN - De komende maanden worden voor de Wase jeugdatleten belangrijk. Sinds enkele jaren hebben de atletiekclubs Volharding, AV Lokeren, AC Zele, AC Hamme, Waasland samen met de Zwijndrechtse atletiekclubs 't Swin en Atletica '84 de handen in elkaar geslagen om hun jeugdmeetings tot een succes te maken. Ze noemden hun organisatie het Waas Districtkampioenschap.
Dat is een criterium waarbij elke club één wedstrijd naar voor schuift. Over die acht wedstrijden komen zowat alle proeven aan bod. Via een puntentabel wordt de rangschikking opgemaakt, die voor de eerste tien op het einde van het seizoen een prijs oplevert. Het is niet omdat één atleet vrij goed is op een bepaalde proef dat die plots met de zege gaat lopen. Er wordt vooral naar de flexibiliteit gekeken van de deelnemers.
Ook atleten van niet-deelnemende clubs mogen meedoen. Vorig zomerseizoen vonden die vooral de gezelligheid belangrijk. Elke proef is goed bezet en dat bevordert de prestaties.
AV Lokeren bijt volgende zaterdag de spits af op de oude sintelbaan. De benjamins, pupillen en miniemen zullen dus hun hartje kunnen ophalen.
Op het programma staat voor de jongsten 60m, 1.000m, verspringen en kogelstoten. De nieuwelingen hebben dus een ruime keuze. De pupillen lopen 60m en 1.000m. Daar komt nog het hoogspringen bij, terwijl de jongens hockeybalwerpen en de meisjes kogelstoten op het menu hebben staan.
De miniemen zullen de zich met elkaar kunnen meten over 80m, 1.000m, verspringen, kogelstoten. De jongens kunnen de discus hanteren, terwijl de meisjes het speerwerpen kunnen beoefenen. De meeting begint om 14u. De eerste drie krijgen medailles.
Nu in het nieuws