"We zijn stilaan gered"

Print
LIER - Terwijl in de kleedkamers van Lierse enkele meters verder ellende troef was, kon Beveren zijn pret nauwelijks drukken. De onverwachte zege op het Lisp houdt de Waaslanders definitief in eerste klasse. Mathematische zekerheid heeft Beveren nog niet, maar na de verrichting van zaterdag hoeft de voor het seizoen gedoodverfde degradatiekandidaat zich nog nauwelijks zorgen te maken.
BR>Beveren mag zich stilaan gered wanen. De zege op het Lisp, gekoppeld aan de bonus die de Waaslanders nog wacht in de zaak met Harelbeke, moet volstaan om de mannen van Ferrera in eerste te houden. Niet onterecht. Zoals Beveren zaterdag speelde, verdient het zijn plaats in de hoogste klasse. Stevige organisatie, waterdicht systeem en een ongebreidelde inzet dompelden Lierse uiteindelijk in diepe rouw. Nochtans leek voor rust een logisch verlies in de maak voor geel-blauw, maar wat geluk én Kris Van de Putte hielden toen het stuntwerk overeind. Ferrera zet zijn triomf in het Waasland dus gewoon verder.
"Tja, we mogen ons stilaan gered noemen", bekende ook doelman Van de Putte. "Uiteraard hebben we nog vijf matchen te gaan, maar de match van zaterdag is toch veelbelovend. Je kan onze winst in Lier niet onverdiend noemen. Ook voor de Pallieters was het zowat de laatste kans om een Europees ticket te grijpen. Ze liepen dus zeker niet in vakantiekledij te voetballen. Ook al vond ik dat de scherpte bij de thuisploeg ontbrak en Lierse lang geen goede indruk liet. Enkel tijdens het eerste halfuur kwam er wat dreiging van hen uit, maar zeker na rust liepen ze doorlopend achter de feiten aan. Dat heeft me toch enigszins verbaasd. Hoe dan ook, het blijft stuntwerk. Lierse verloor dit seizoen amper één keer op het Lisp. Tegen Anderlecht nog wel."
"Na de rust liep Lierse doorlopend achter de feiten aan."
Kris Van de Putte
Toch zou het te gemakkelijk zijn om enkel de zwakte van de Pallieters in de verf te zetten. Ook het werk van Beveren zelf verdient enig respect. Kris Van de Putte: "Dat denk ik wel. Sinds de komst van Ferrera baden we opnieuw in het vertrouwen. Dat slaat stilaan op iedereen binnen de club over. We trokken tenslotte met een behoorlijke gehavende kern naar Lier, maar toch hielden we vast aan ons eigen systeem. Dat is voorlopig ook de grote sterkte van deze ploeg. Nooit ofte nimmer passen we ons aan de tegenstrever aan. We gaan gewoon uit van onze eigen mogelijkheden, ook al beseffen we dat we lang niet over de beste kern van België te beschikken."
Intussen blijft Van de Putte het vertrouwen van zijn coach belonen met goede prestaties. Tristan Peersman, gegeerd door de groten in België, dreigt verder naar het achterplan geschoven te worden.
"Ach, er is heel veel rond die zaak te doen geweest de voorbije weken. Echt wakker lig ik er allemaal niet van. Ik probeer gewoon iedere keer opnieuw het bewijs te leveren dat de trainer het bij het rechte eind heeft door me tussen de palen te zetten. Of nu Tristan achter mij staat of iemand anders maakt niet zoveel uit. Ik krijg heel veel vertrouwen en voel me uitstekend bij Beveren. Neen, extra druk levert de situatie van Peersman zeker niet voor me op. Ook al besef ik dat bij het kleinste foutje zijn naam opnieuw boven water zal komen drijven."
Nu in het nieuws