"Dit valt niet goed te praten"

Print

De treurende jubilaris

BR>LIER - Carl Hoefkens vierde zaterdag zijn honderdste match in 's lands hoogste klasse. Voor de confrontatie met Beveren werd de stoere verdediger door voorzitter Van Laer nog uitgebreid in de bloemetjes gezet, maar na werktijd bleek de feestvreugde helemaal uitgedoofd.
"Ik heb al leukere ervaringen gekend", stak Hoefkens van wal. "Hoe is het toch mogelijk? We wisten vooraf dat we deze match absoluut moesten winnen en dan presteren we zo. Een schande gewoon. Dit valt niet goed te praten en vooral niet meer goed te maken. Europees voetbal via de competitie mogen we nu wel definitief vergeten."
Hoefkens was er niet over te spreken hoe zijn werkmakkers de zaken hadden aangepakt.
"Iedereen speelde ontzettend loom. Het klopt dat Beveren het heel goed heeft aangepakt, maar met onze kwaliteiten moeten we zelfs een stel uitstekende Waaslanders de baas kunnen. Vrijdag tegen Geel moet een klinkende overwinning volgen. Dat zijn we die zevenduizend fans verschuldigd, die we zaterdag behoorlijk in de kou hebben laten staan."

De stuntende aanvaller


"Een wereldmatch gespeeld"


LIER - De vreugdekreten en ruime varianten van gelach bij de Waaslanders staken schril af tegen de geluidloze ruimte waarin Lierse zijn match analyseerde. Beveren had ook alle reden tot vieren. De zege betekende wellicht de definitieve stap naar het behoud.
"Het ziet er nu wel heel goed uit", wist Remco Torken, maker van de tweede goal. "We speelden gewoon een wereldmatch. Ondanks de afwezigheid van nogal wat pionnen hebben we de klasse van Lierse gecompenseerd met een tomeloze inzet. Zaterdag is alvast gebleken dat Beveren heus wel een brede kern heeft, hoor."
Of Remco Torken ook straks nog op de clublijst prijkt van de Waaslanders, wordt in de nabije toekomst duidelijk.
"Ik ben einde contract en zit in een comfortabele positie. In Lier zat een Nederlandse delegatie voor me in de tribune. Ik heb alle tijd. Ik vroeg Beveren om ook van hun kant iets op papier te zetten, maar dat velletje zag ik tot op heden nog niet."

De triomferende trainer


"Ref liet zich niet intimideren"


LIER - Bij Emilio Ferrera kon er na het stuntwerk op het Lisp best een lachje af.
"Mijn jongens hebben het alweer schitterend aangepakt", stak hij de loftrompet. "Ik ben heel tevreden over hun werk. Op Lierse weet je dat er sowieso een moeilijke avond wacht, maar ik ben vooral blij dat ook de scheidrechter niet in de val is gelopen. Die liet zich niet vangen aan de intimidatie van de Pallieters."
Nu in het nieuws