"Met Brogno erbij winnen we"

Rudi Janssens wijt puntenverlies niet alleen aan strafschop

Bart Obbels

BR>

AALST -

Westerlo vervloekte zaterdagavond in Aalst scheidsrechter Wuyts. Hij interpreteerde een aangeschoten bal op Rudi Janssens in de slotfase als handspel. Sarli benutte de eerste strafschop dit seizoen voor Aalst en greep zo in extremis een punt. Hiermee strafte hij de bezoekers af voor het missen van een groot aantal doelkansen. "Met Brogno erbij was dat ons nooit overkomen", sakkerde Janssens.

Westerlo eiste in Aalst de beste doelkansen op, maar wrong die stuk voor stuk de nek om. Pas in de beginfase van de tweede helft kopte Vedran Pelic raak. Het leek te volstaan om de drie punten mee te graaien en de begeerde zevende plek in het klassement te behouden. Tot invaller Jacobs de bal tegen de bil van Rudi Janssens keilde, waarna het leer verder tegen zijn hand kaatste. "Handspel", riep scheidsrechter Wuyts. "Kom nu, dat is een beslissing om jezelf dood te lachen", antwoordde Rudi Janssens. Wuyts wuifde alle protest weg met als resultaat: 1-1. Door de winst van Germinal Beerschot en Racing Genk schoof Westerlo meteen twee plaatsen achteruit in het klassement.

"Dat is heel jammer", bromde Rudi Janssens. "Dat was geen strafschop. Wuyts stond nochtans niet ver van de bewuste fase maar maakte een fout. Kijk maar naar de aftekening van de bal op mijn bil. De bal kaatste tegen mijn arm, maar ik maakte helemaal geen beweging. Op dat moment moest ik even slikken, maar kon mijn woede bedwingen, want dat kost toch alleen maar een gele kaart."

"De scheidsrechter haalde ons onderuit, maar dit puntenverlies is niet uitsluitend aan hem te wijten. De wedstrijd moest toen al gespeeld zijn. We vertikten het om onze doelkansen af te maken. En het waren geen kleintjes, hé. Na het doelpunt van Pelic kregen we enorm veel ruimte, maar die hebben we onvoldoende benut en de keren dat we toch oprukten, verknoeiden we de kansen. Geen verwijt aan de andere spelers, maar ik denk dat met Toni Brogno erbij de 0-2 snel op het scorebord had gestaan."

"Veel trainers hebben geen geduld met jonge spelers. Ceulemans en Vlayen wel."

Vedran Pelic

Geen geschorste Brogno, wel Pelic. Hij maakte zijn zevende van het seizoen, maar liet nummer acht en negen liggen. Niettemin blijft de Bosniër groeien als targetman.

"Dat komt omdat ik al het hele seizoen het vertrouwen van de trainer geniet", zei hij. "Veel trainers hebben geen geduld met jonge spelers. Ceulemans en Vlayen wel. Ik kan mijn dankbaarheid alleen maar tonen op het veld. Mijn doelpunt is dan ook voor hen. Tja, ik liet ook enkele kansen liggen, maar dat kwam omdat de bal verkeerd botste. Dat veld hier is verschrikkelijk slecht, niveau derde provinciale."

"Ach, straks ga ik mijn ouders telefoneren om hen te zeggen dat ik opnieuw scoorde. Ik mis hen want het is alweer vier maanden geleden dat ik thuis in Jabladica was. Maar ik ben hier om hen financieel te helpen, want de gevolgen van de oorlog in mijn land zullen nog lang voelbaar zijn."

Nu in het nieuws