"Zelfs geel was te zwaar"

ANDERLECHT -

Scheidsrechter Javaux legde de wedstrijd snel in een beslissende plooi. Al na acht minuten stuurde hij Joao Elias naar de kleedkamer. "Een echte schande", bleef de Angolese spits na de match tekeergaan. "Ik zette een sliding in om de bal naar Ribus te tikken en gleed te ver door. Daarbij raakte ik even de voet van Staelens. Die bleef als vermoord liggen en de ref trapte in zijn nummertje. Ongelofelijk, zelfs de gele kaart was een te zware sanctie geweest. Ik vrees een zwaar verslag. Op het veld en na het laatste fluitsignaal was ik razend. Maar ja, ik kan nu eenmaal niet tegen onrecht."

R.D.S./S.T.

BR>"Elias maakte een brutale fout", vond Staelens. "Terwijl ik op de grond lag en de bal al lang weg was, gleed hij stevig op mij in. Hij trapte zelfs na. Heel dom, want Javaux zag alles. Ik wist ook niet welke kaart zou volgen. De ref koos voor rood."

"Ik heb geen moment geaarzeld", aldus Javaux. "Elias ging zwaar op Staelens in, terwijl de bal al weg was. Zulke fouten horen niet thuis op een voetbalveld. Ik moet een voorbeeld stellen voor de jeugd. Een zwaar verslag? Tja, blijkbaar wilde Elias me

doden

op het veld. Ook na de match bleef hij opgewonden. Ik hoorde dat Mönchengladbach hier was om hem te bekijken. Ik begrijp zijn nervositeit wel. Mijn verslag zal correct de feiten weergeven, zoals altijd."

"Ik kreeg de bal goed op de voet"

ANDERLECHT -

Ondanks de vroege uitsluiting van Elias kreeg KV langs Van Hout de kans om op voorsprong te komen. Dat gebeurde in de elfde minuut... één minuut voor de eerste treffer van Anderlecht.

"Ik kreeg de bal goed toegespeeld en raakte hem ook goed", zegt Van Hout. "Maar de bal miste net de goede richting. Vlug daarna komen wij op achterstand door een lucky-doelpunt van onze tegenstrever. Bij een 2-0 achterstand kreeg ik terug een kans en ging de bal wel in de goede richting, maar omdat Crasson de bal nog even raakte vloog die recht in de armen van doelman De Wilde. Wordt het 2-1 dan had het voor ons nog moeilijk geweest, maar dan zit je toch terug in de match.

"De bal moest al lang weggeweest zijn"

ANDERLECHT -

Aan de openingstreffer van Baseggio ging enig geharrewar vooraf. "De voorzet van Goor valt tussen de benen van Baseggio en met veel geluk blijft Baseggio in balbezit omdat de bal gewoon tussen zijn benen blijft hangen. Het duurde allemaal een tijdje, dus op dat moment had die bal al moeten ontzet zijn. Anderlecht kreeg veel ruimte omdat wij na het uitvallen van Debusschere opteerden om met twee spelers achteraan te spelen plus Emeran op rechts en zonder linksachter. Ekakia maakte daar op rechts goed gebruik van en op links was Goor moeilijk af te stoppen."

Nu in het nieuws