Club lijkt op weg naar Europees voetbal

Print
"We barsten van vertrouwen"
BR> BRUGGE - Een mak Charleroi was zaterdagavond niet in staat om de Europese ambities van Club te milderen. Blauwzwart zette de Walen zonder meer opzij. Al de derde zege op rij voor Club dat ondanks een resem blessures en schorsingen sterk blijft presteren. Meer dan ooit lijkt Club op weg naar Europa.
Precies achtentwintig minuten mocht Charleroi hopen. Dan sloeg Jochen Janssen, na een duel met Englebert, toe. "Een moeilijke situatie", sprak hij. "Charleroi verdedigde hoog. Keer na keer liepen we in de buitenspelval. Ik had snel begrepen dat het gevaar uit de tweede lijn moest komen. Toen Englebert de bal binnendoor stuurde wist ik het meteen: Dit wordt het. Ik startte vanop de eigen helft. Met enkele Charleroi-verdedigers op de hielen sneed ik voorbij Dudas. De rest was niet zo moeilijk. Ik hoefde die bal enkel tussen de palen te mikken."
De twijfels en de vraagtekens waar Janssen na de jaarwisseling nog mee worstelde hebben duidelijk plaats gemaakt voor zelfvertrouwen. "Ik kreeg veel speelgelegenheid en als het dan nog aardig lukt dan sta je moreel sowieso sterker. Dat scheelt, en geen klein beetje ook. Daarnaast heb ik een Gert Verheyen in superconditie aan mijn zijde. Het klikt, onze tweemansvoorhoede. Gert is altijd aanspeelbaar", vertelt Janssen met een stralende glimlach op het gelaat. Wat hij niet zegt is dat hijzelf al een aantal weken sterk voor de dag komt. Net als zijn spitsbroeder: altijd aanspeelbaar, balvast en ook nog een zuivere pass in de voeten. "Ik probeer voor de ploeg meer dan alleen maar een diepe spits te zijn. Vandaag leverde ik enkele goeie assists af. Weet je, ons systeem begint nu nog maar te renderen. De hele ploeg zit vol vertrouwen. Verdedigend geeft Club weinig weg en ook op het middenveld loopt het steeds beter."
Daarmee belandt Janssen bij een van de andere absolute blikvangers van zaterdagavond: Sven Vermant. De middenvelder kwam geprikkeld aan de aftrap, wilde zich graag tonen. Een opdracht die met twee doelpunten meer dan geslaagd is. "Mis, er was geen stem die me vooraf zoiets influisterde als: Ik zal eens iets laten zien. Maar dat ik vorige week in Luik verschrikkelijk ontgoocheld was, steek ik niet onder stoelen of banken. Ik vloog zonder één woord uitleg naar de bank. Dat kon en wil ik absoluut niet begrijpen. Zeker omdat ik me absoluut niet hoef te schamen over mijn prestaties dit seizoen. Nee, ik vroeg deze week geen tekst of uitleg. Wel deed de trainer de afgelopen dagen alsof er niks aan de hand was. Of er een nieuw conflict sluimert? Ik heb geen goesting in een aanvaring. De sterke band tussen de spelers onderling kan Club naar Europees voetbal leiden."
Nu in het nieuws