Mortsel rukt op naar derde plaats

Print
Zaalvoetbal
BR>ANTWERPEN - Met Ranst en tweedeklasser La Louvière zijn de ploegen gekend die op paasmaandag in Blankenberge de finale van de beker spelen. Ranst elimineerde woensdag na verlengingen en strafschoppen rivaal Mortsel, terwijl La Louvière Bocholt uittelde met 7-4 cijfers.
In competitieverband kan vrijdag het topduel Charleroi - Sint-Truiden vroegtijdig de beslissing brengen omtrent de landstitel, ofwel de spanning opdrijven tot de laatste speeldag. Sint-Truiden is door het uitstellen van de wedstrijd Boussu - Charleroi met een wedstrijd meer gespeeld opnieuw op gelijke hoogte geraakt van Charleroi en heeft zijn lot dus in eigen handen.
In de achtervolgende groep deed Mortsel een goede zaak door in Hoeselt met 1-4 te winnen. De ploeg van coach De Bruyn eist op zeven speeldagen van het einde de derde rang op. Ook Ranst schuift een plaatsje op door Koersel met goals van De Lange, El Guir, Pellegroms en Plompen in de tweede helft een 0-2 achterstand om te buigen in 4-3 winst.
Bij Brasschaat blijft het na de coachwissel gesmeerd lopen. Gessner (2), De Vocht, De Loose (2) en Segers zorgden tegen het veroordeelde Beyne voor een probleemloze 6-2 winst. De nederlaag van Herentals in Genk heeft coach Delafontaine helemaal de wanhoop nabij gebracht. De malaise is momenteel zelfs zo groot dat bepaalde spelers zonder verwittigen niet komen opdagen. Er moet dus dringend iets gebeuren om de club nieuw leven in te blazen.
Dinsdag en woensdag wordt in Seraing een vrienschappelijk vierlandentornooi gespeeld met België, Spanje, Rusland en Italië.
Nu in het nieuws