Avondje voor fijnproevers

Print

Zwarte Leeuw 2

BR>

Heppen 1


RIJKEVORSEL - Duel met open vizier, vonken van bij aanvang. Zwarte Leeuw op zoek naar eerherstel voor twee naeenvolgende thuisnederlagen, Heppen met duidelijk niet enkel de bedoeling met z'n periodetitel te pronken. Het prille begin droeg een onvervalst Limburgse stempel. Van Hout, Teuchy, Embrechts en Huysmans verplichtten Braspenninckx al meteen tot ingrijpen. En zo wist Rijkevorsel binnen de kortste tijd dat het zich moest reppen om dat Heppen aan de leiband te leggen. Van Ginneken zorgde voor de praktijk, knalde op het kwartier droogjes een vrijschopballetje voorbij Schepers. Reactie kwam er prompt. Van Hout, Claes en Huysmans ontstaken vuurwerk, Braspenninckx stak er een stokje voor. Waarna het er aan de overkant stormachtig aan toeging. Het thuisfront applaudisseerde voor Vissers, Symons en Veldeman. Ook na de rust op geen enkel moment windstilte. Teuchy en Huysmans beten de spits af, de man onder de deklat gaf geen krimp. En toen vond Van Ginneken het welletjes. De Rijkevorselse topschutter pakte uit met een fraaie solo, zette ook Schepers op het verkeerde been. Amper vier minuten later pompte Heppen zichzelf vertrouwen in. Vrijschop Van Hout, raket Huysmans. Vrijwel onmiddellijk nadien keerde Braspenninckx op weergaloze wijze een vluchtschot van diezelfde Huysmans, meldde Kurt zich eveneens als rots in de branding bij een knal van Claes. Het bleef tot in de slotseconden één groot spektakel, één groot vat boordevol onzekerheid. Ze konden niet met z'n tweeën winnen. En dat was dit keer, werkelijk waar, echt jammer.
Scheidsrechter: Hannes.
ZWARTE LEEUW: Braspenninckx, Pluym, Veldeman (67' Mossel), Vissers (74' Adriaensen), Jochems, Sysmans, Wilmssen, Van Riel, Van Ginneken, Symons, Franssens (70' De Peuter).
HEPPEN: Schepers, Boonen (67' Witvrouwen), Claes (67' Vandeurzen), Nijs, N'Shole, Lenaers, Embrechts, Huysmans, Dierckx, Teuchy (80' Lodewijckx), Van Hout.
Doelpunten: 15' Van Ginneken 1-0, 57' Van Ginneken 2-0, 61' Huysmans 2-1.
Gele kaarten: N'Shole, Symons.
Nu in het nieuws