"Dit kan ik onmogelijk tolereren"

Print
Ziedende Walter Meeuws beseft dat Lierse enkel via beker nog Europa in kan
BR>LIER - Lierse is afgeschreven voor een Europees ticket via de competitie. Alleen bekerwinst kan Lierse nog naar Europe leiden. Dat lijkt de enige juiste conclusie, na de tweede thuisnederlaag van het seizoen, zaterdag tegen Beveren. Een verlies dat de jongens van trainer Meeuws serieus aan het denken moet zetten. De bekerhouder voetbalde zonder overgave en schoot zowat op alle vlakken tekort. Acht dagen voor de bekerclash met Standard heeft Walter Meeuws nog handenvol werk. "Wat zaterdag gebeurde, kan ik onmogelijk tolereren", verhief Meeuws de stem.
De tweede thuisnederlaag van Lierse is een feit. Zaterdag bleek Beveren te sterk. Hoewel: eigenlijk ontnamen de Pallieters zichzelf de laatste kansen om nog via het kampioenschap Europa binnen te stappen. Niet dus. De resterende competitiematchen werden herleid tot een maat voor niets. Een ziedende Walter Meeuws luidde de alarmbel voor zijn jongens. Terecht. De bekerhouder toonde nauwelijks enige gezonde agressie of samenhang en bleek alweer niet bij machte om tactisch te corrigeren op het veld. Met dit brouwsel hoeven de Lierenaars zich ook in de bekercompetitie nauwelijks nog enige illusies te maken.
Toch had geel-zwart zijn werkavond met winst af kunnen sluiten. Eric Van Meir had zijn team met de rust in zicht op voorsprong gebracht en onmiddellijk na de pauze kreeg de thuisploeg ruim de gelegenheid om de klus te klaren. Maar zelfs een zege had de pijnpunten van de Pallieters niet kunnen verdoezelen.
"We knokten zeven maanden om een Europese medaille te vangen en dan vergooien we onze kansen op zo'n lullige manier."
Walter Meeuws
"We konden inderdaad winnen", beaamde Walter Meeuws. "Dat had echter een aanfluiting van de logica betekend. We hebben gewoon schromelijk gefaald. Zowel in gezonde agressiviteit als voetballend vermogen."
Vooral de manier waarop Lierse zichzelf uit Europa had geholpen stak Walter Meeuws behoorlijk hoog. "Dit kan ik gewoon niet tolereren", sneerde de coach. "Hier mag je echt niet te lichtzinnig overheen gaan. Ik wil eerst nog even de spelers spreken en dan moeten we er tegen aan. Na zo'n snertmatch moet je reageren. Dat doe je niet via de krant, maar wel op een trainingsveld en tijdens de match. Daar verwacht ik ook een antwoord van mijn jongens. Niet alleen vrijdag tegen Geel, maar in alle resterende matchen. We knokten zeven maanden om een Europese medaille te vangen en dan vergooien we onze kansen op zo'n lullige manier. Wie daar licht overheen stapt, is onvoldoende met zijn werk begaan."
Door het tweede competitieverlies op het Lisp wordt het dubbele bekertreffen met Standard plots van levensbelang.
"Ach, met deze mentaliteit hebben we ook tegen de Rouches niks te zoeken. Wie bij Lierse speelt, moet stilaan eens gaan beseffen dat de lat hoger ligt dan elders. In cruciale matchen moet je er gewoon staan. Zaterdag hebben we bewezen die belofte niet altijd in te kunnen vullen. Dan moet je niet bij de top drie in België willen spelen of hopen op een bekerfinale."
Meeuws noemde de afgang van zijn team een collectief probleem en wou niemand persoonlijk met de vinger wijzen.
"Wat ik zeg, geldt voor alle spelers. Iedereen moet scherp zijn, iedereen moet leven voor zijn sport. Dat moet de bijkomende uitdaging worden. Het wordt tijd dat deze groep haar op zijn tanden krijgt. Bovendien blijft het inderdaad een probleem dat we tactisch nauwelijks wat kunnen bijsturen op het veld. Neen, er is hier nog behoorlijk wat werk aan de winkel om ons voorbij Standard te wringen. Want ja, die Belgische beker wordt nu inderdaad wel heel belangrijk, hé."
Nu in het nieuws