"We kunnen nog een beslissende rol spelen"

Print
Winst tegen Gent helpt Germinal Beerschot uit negatieve
BR>spiraal
ANTWERPEN - Zonder groots te spelen maakte Germinal Beerschot zaterdagavond een einde aan de negatieve spiraal waarin de ploeg en de club in de maand maart verzeilden. De ploeg van Franky Van der Elst won verdiend van een zielloos AA Gent dat nooit de indruk wekte nog voor een Europees ticket te strijden. De eerste zege in zes matchen. Een opsteker. Wesley Sonck trok zijn elftal over de streep met "het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière".
"Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens scoorde. Van tegen Anderlecht", zei Wesley Sonck die in het begin van de tweede helft de beslissende 2-0 tegen de netten prikte. De pocketspits profiteerde van een kolossaal misverstand tussen doelman Herpoel en Vasov. "Het was misschien wel mijn gemakkelijkste doelpunt ooit, maar het was wel een belangrijke treffer : 2-0 of 1-1, het is een wereld van verschil. Ik stond er toch maar, niet? In de eerste helft had ik al een geweldige kans, maar ik kreeg een licht duwtje en kon de bal niet naar beneden koppen. Met die kluts na de rust werd dat mooi rechtgezet."
Net als trainer Franky Van der Elst dacht Sonck in de eerste plaats aan klantenbinding, want voor de match tegen Gent daagde relatief weinig volk op. "Ik snap de supporters niet", zei Sonck. "Als we ze nodig hebben, blijven ze weg. Hopelijk lokt deze prestatie ze weer massaal naar het stadion. Want met thuismatchen tegen Genk en Standard voor de boeg breken er misschien nog mooie tijden aan. Niet dat we vandaag een supermatch speelden, maar het is toch een mooie uitslag tegen de nummer vier uit de stand. Een opkikker na die sombere reeks van twee op vijftien. We hebben toch weer eens bewezen dat we thuis deftig voetbal kunnen brengen."
"Ik maak me geen zorgen over de toekomst van deze club. Het komt wel goed."
Wesley Sonck
Mathematisch kan het nog, maar in een Europees ticket gelooft Sonck niet meer. "Je moet realistisch blijven. We geraken nooit meer voor Brugge en Standard, maar we kunnen nog wel een belangrijke rol spelen in het Europees debat. We krijgen Genk, Standard en Moeskroen nog over de vloer en dat kan nog bijzonder boeiend worden. Ze zijn nog niet van ons af."
Dat neemt natuurlijk niet weg dat Germinal Beerschot een dikke maand geleden de derde plaats kon pakken.
"Dat was tegen Lokeren", blikt Sonck terug. "Op zo'n makke woensdagavond, in een kil, leeg stadion en tegen een tegenstander die niet meevoetbalt, maar die wel aartsgevaarlijke counterspitsen heeft. Ach, als het niet lukt, dan lukt het niet. We hebben de kwaliteiten, maar schieten blijkbaar nog iets tekort. We laten nog te vaak steekjes vallen. Als je Europees wil spelen, dan moet je ook op verplaatsing punten pakken. Maar wat wil je ? Dit is pas ons eerste jaar. Om een topploeg uit te bouwen heb je gewoon meer tijd nodig."
Maar de club wordt momenteel verscheurd door (financiële) problemen en twijfels.
"Dat zijn allemaal speculaties. Ik maak me geen zorgen", zegt Sonck beslist. "Het bestuur heeft ons gerustgesteld. Als het stadion tijdig uit de steigers komt, zie ik het wel zitten."
Sonck werd onlangs in verband gebracht met Racing Genk, maar dat verwijst hij naar het rijk der fabelen.
"Is dat zo?", lacht hij. "Ik heb dat ook gelezen, maar ik weet van niks. Ook mijn manager, die nochtans thuis is in het huishouden van Genk, viel uit de lucht. Nee, ik heb nog een contact van drie jaar. En ik voel me hier prima. Hier krijg ik speelkansen, hier kan ik mij ontwikkelen. Ik scoorde dit seizoen acht keer in competitie en twaalf keer bij de nationale beloften. Mijn prestaties moeten alleen nog constanter worden. En dat kan ik alleen bereiken als ik de kans krijg om mezelf te bewijzen."

Nu in het nieuws