"Zeker geen strafschop"

Print

Het moment

BR>ANTWERPEN - Kort voor de pauze claimde Gent een strafschop voor een vermeende fout van Jan Moons op Aarst. "De Gentse spits voerde een knap stukje toneel op", aldus doelman Jan Moons. "In die bewuste fase ging hij gewoon bovenop mijn voet staan en liet hij zich daarna valllen, alsof ik een haakfout beging. Hierna revancheerde hij zich nog op mij. Zowel de grensrechter als de scheidsrechter zagen dat de Noor me in de nek sloeg, maar geen van beiden reageerde. Toen kwamen bij mij wel even frustratiesgevoelens boven. Vorige week krijg ik meteen rood onder de neus voor handspel dat ik niet maakte, terwijl er nu helemaal niet gereageerd werd door de wedstrijdleiding."

Trainerspraat


"Weinig of geen kansen weggegeven"


ANTWERPEN - "Deze overwinning was nodig na vijf wedstrijden zonder winst", klonk Franky Van der Elst opgelucht. "Zonder zelf geweldig te spelen wonnen we toch verdiend, tegen een ploeg die nog volop Europees voetbal ambieert. Hoewel de Gentse aanval vlot scoort, gaven we weinig of geen kansen weg. Onze eerste kans werd een schitterend doelpunt, zowel wat de voorbereiding als de afwerking door Gunther Hofmans betreft. Hierna kregen we het even moeilijk om de wedstrijd onder controle te houden. Onze tweede helft was beter. Toch zaten er nog te veel slordigheden in de opbouw, waardoor we het onszelf moeilijk maakten en we veel nutteloze krachten verspilden. We wonnen nu de eerste van onze drie opeenvolgende thuiswedstrijden. Dat moet reclame zijn voor de komende confrontaties met kampioen Genk en revelatie Standard."

"Gebrek aan tempo en inzet"


ANTWERPEN - "Natuurlijk ben ik ontgoocheld", opende Trond Sollied de persbabbel na het verlies tegen Germinal Beerschot. "Er is niet enkel de nederlaag, maar vooral de manier waarop die tot stand kwam. We wisten dat Germinal Beerschot een meer dan degelijke ploeg heeft, maar ze hebben niets meer om voor te vechten. Toch toonden ze meer inzet dan Gent. Wij speelden ronduit slecht. Ik zag geen tempo in onze acties en er was geen balcirculatie. Het beste team won. We gaven dan ook nog een tweede doelpunt weg. Met de inbreng van Khariff aan de rust hoopte ik nog op een kentering, maar één man kon de zaak niet op gang krijgen."
Nu in het nieuws