"Het volstaat niet te denken dat je kampioen bent"

Leidersploeg laat het vooral in de eerste helft compleet afweten

Jan Van Craen

BR>

MAASMECHELEN -

Antwerp incasseerde op het veld van Maasland zijn tweede nederlaag van het seizoen. Door dit verlies en de zege van achtervolger Oostende kan de Great Old volgend weekeinde nog geen kampioen spelen. Om te vieren is het minstens wachten tot de woensdag daarna tegen Ingelmunster.

Antwerp legde in de eerste helft één van de slechtste prestaties van het seizoen op de mat. Op geen enkel moment gaf de ploeg de indruk op het punt te staan de titel te pakken. Na de rust herpakte de ploeg van Regi Van Acker zich, maar de beste en meeste kansen bleven voor de hongerige Limburgers.

"Ik voelde voor de match al dat de

spirit

niet in de ploeg zat zoals vorige week tegen Kortrijk", stelde Van Acker na afloop vast. "Maar als je denkt dat je de beste bent, dan moet je dat ook elke week bewijzen. Eddy Merckx was vroeger de beste omdat hij elke keer hard op de trappers duwde. Als hij niet duwde, won hij ook niet. We maakten geen tempo, speelden laks, in de duels ontbrak elke agressiviteit en de opbouw verliep heel slordig. Deze nederlaag is verdiend. Als de tegenstander in alle linies beter is, dan verlies je."

Van Acker wilde zich niet verschuilen achter de afwezigheid van de geblesseerden Van Britsom, Campara en Verbeeck, die in de invallersmatch een kwalijke trap op de enkel kreeg. Dat De Neys en Chadwick door buikgriep niet topfit aan de aftrap kwamen, vond de trainer evenmin een excuus. "Ik steek me daar niet achter weg. Een ploeg als Antwerp moet groot genoeg zijn om dat op te vangen."

De leidersploeg werd al te vaak afgebluft door een enthousiast Maasland dat nogmaals bewees één van de best voetballende ploegen uit tweede klasse te zijn. De gevolgen laten zich voelen bij de Limburgers. Verschillende spelers van Maasland zijn gegeerd wild op de transfermarkt.

"Antwerp hengelde niet voor niks naar drie van onze spelers", aldus Maasland-trainer Mathy Billen. "Evens haalden ze binnen, maar Crv en Geebelen wilden ze ook. We hebben wel degelijk kwaliteit in huis."

"Ik heb er spijtig genoeg maar één naar Antwerp kunnen halen", steekt Van Acker zijn respect niet weg.

Bernt Evens liet een goede indruk tegen zijn toekomstige werkgever. Darko Pivaljevic had het niet onder de markt tegen de centrale verdediger. "Een goede speler", vindt de Serviër. "Groot, sterk en technisch behoorlijk."

Pivaljevic probeerde een oorzaak te zoeken voor het falen van Antwerp in de eerste helft. De titelkoorts heeft bij sommigen blijkbaar toch toegeslagen op de Bosuil.

"We praten teveel over de titel", aldus Pivaljevic. "Het is op het veld dat we moeten bewijzen dat we kampioenen zijn. Wanneer we de titel pakken, is helemaal niet belangrijk. We moeten enkel met de volgende wedstrijd in ons hoofd zitten. Tegen Maasland zijn we pas wakker geschoten nadat we op achterstand waren gekomen. Het kan niet dat je denkt dat het volstaat om het veld op te stappen om automatisch te winnen en kampioen te spelen. Tegen een goede ploeg als Maasland kun je je zo een mentaliteit niet permitteren. Want dan ga je gewoon op je bek."