"Kleine kern breekt ons zuur op"

Print
OOSTENDE - De tweede helft was welgeteld twee en een halve minuut oud, toen twee lichtmasten het in het Oostendse Albertpark begaven. De brandweer kwam er met veel vertoon van middelen aan te pas om het euvel na 25 minuten halfduistere pauze te herstellen. Nog geen tien minuten later ging bij Dessel het licht uit. Figuurlijk dan. Jacobs werd door de kordate ref naar de catacomben gestuurd en meteen verloor zijn ploeg haar greep op het gebeuren.
BR> "Ik heb me alleen losgerukt, nadat Renty me aangetrapt had", verdedigde de Desselse aanvoerder zich achteraf (zwakjes). "Zonder die ingreep van de scheidsrechter verloren we hier in geen geval. De uitslag geeft dan ook een vals beeld van de partij."
"De beperkte kern van Dessel begint zich stilaan te wreken", constateerde Kristof Sas, al enkele weken op de sukkel met zijn achillespees. "Kijk naar de bank van Oostende en je weet genoeg. Ik hoopte dan ook dat de lichtpanne onherstelbaar zou blijken. Al na een half uur kon ik in feite niet meer verder, maar zonder verdedigers op de bank moest ik wel. Twintig minuten voor het einde ging het echt niet meer."
Zijn collega-mandekker Hans Gielens had er eveneens de pest in.
"Ik had niet gedacht dat we hier zouden verliezen. Na de 1-1 zaten we uitstekend in de match, maar eens we met tien stonden, was de kous af. De laatste twee goals moet je dan ook niet meetellen. Ik vond Oostende echt niet overtuigend, maar bij 2-1 ontbrak het ons aan veerkracht om nog terug te komen. Willen we de eindronde halen, dan zal het thuis moeten gebeuren. Buitenshuis komt kennelijk maar geen einde aan de triestige reeks."
Nu in het nieuws