Laatste minuten maken eind aan titelambitie

Print

Maldegem 2

BR>

Hamme 1


MALDEGEM - Hectische slotminuten verstoorden het feestje dat talrijke, vrolijke Hamse supporters dachten te bouwen. De laatste drie minuten verstomde het gejoel.
Na tien minuten strandde een schot van Saey tegen de paal, van Nieuwenhuyze mocht hernemen, Van Vooren zweefde de bal in hoekschop. Van Oost profiteerde niet van een misverstand tussen doelman Bracke en zijn verdediging.
De tweede helft begon schitterend voor Hamme. Verslype speelde te kort terug op Van Vooren. Zowel Flies als Diomi zaten er tussen. Eerstgenoemde besloot voorbij de lokale doelman. Het feestje werd ingezet. Maldegem ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Hamme counterde. Van Vooren bracht redding op een poging van Van Nieuwenhuyze, Diomi en Vergeylen mikten buiten het doelkader. Bracke neutraliseerde een schot van Minnaert. Flies ging alleen door, maar werd gevloerd door Schoonbaert die er enkel geel aan overhield. De hele match gaf de scheidsrechter de verdedigers het voordeel van de twijfel en legde de bal buiten de rechthoek. In het slotoffensief stuurde Djadi Van Oost in het straatje en die stifte over Bracke. Hamme kwam nogmaals dicht bij de overwinning, maar Van Vooren plukte de kopbal van Vergeylen. Djadi verzilverde de voorzet van Minnaert en bracht Maldegem dicht bij de redding.
Scheidsrechter: Goulem.
MALDEGEM: Van Vooren, Minne (46' Verslype, 65' Schelstraete), Van Daele, Minnaert, Cauwels, Decroock, Djadi, Sabbe (75' Mestdagh), Verwilst, Van Oost, Schoonbaert.
HAMME: Bracke, Allachi, Wilhelm, Flies (80' Kidoda), Diomi (88' Jacobs), Vergeylen, Verdegem, Van Laere, Saey, Malfliet, Van Nieuwenhuyze.
Doelpunten: 48' Flies 0-1, 88' Van Oost 1-1, 90' Djadi 2-1.
Gele kaart: Schoonbaert.
Nu in het nieuws