C06 S09 verslag Dessel

Print

Oostende 4

BR>

Dessel 1


OOSTENDE - Een impulsieve reactie van Jacobs na een onbestrafte fout van Renty kostte de Desselse aanvoerder meteen rood. Dat betekende voor zijn ploeg het begin van het einde, want kort nadien verloor ze de pedalen en profiteerde Derycke van knullig uitverdedigen om Oostende definitief op voorsprong te zetten. Ook voor de rust had de kustploeg al vroeg de leiding genomen. Een bijzonder lauwe start van de Kempenaars leidde tot een own-goal van Lunenburg op aangeven van Lamaire. Meteen was Dessel wakker en het herpakte zich voortreffelijk. Mateso maakte snel gelijk na een knappe actie Jacobs - Nouhass. Die liet kort voor het halfuur nog een wenkende kans liggen. Zodra de 2-1 op het bord flikkerde, ging het voor de bezoekers van kwaad naar erger. Door het uitvallen van waakhond Sas kreeg Uzoma vrij spel en de rekening liep hoog op. Eerst scoorde Renty met een pienter hieltje en in de slotfase knalde Derycke een inzenden van de flitsende Nigeriaan tegen de touwen.
Scheidsrechter: Gumienny.
Toeschouwers: 2.500.
OOSTENDE: Decaesstecker, Nierynck, Devuyst, Lamaire, Renty, Dhooghe, Magerman (68' De Clercq), Derycke (85' Eecloo), Yachou, Uzoma, Windels (61' Hamouch).
DESSEL: De Fré, Sas (72' Thys), Cox, Gielens, Kerkhofs (82' Beckers), Christina, Lunenburg (78' Van de Reyd), Hoes, Jacobs, Nouhass, Mateso.
Doelpunten: 10' Lunenburg (own-goal) 1-0, 18' Mateso 1-1, 62' Derycke 2-1, 75' Renty 3-1, 80' Derycke 4-1.
Gele kaarten: Lamaire, Sas.
Rode kaart: 56' Jacobs.
Nu in het nieuws