"Dit is een morele opsteker"

Print
CHARLEROI - "Na alle tegenslagen van dit seizoen betekent deze zege een morele opsteker. Niet alleen in het zicht van de verplaatsing naar Oostende, maar ook om zonder grote druk de laatste rechte lijn van de competitie af te kunnen sluiten", stelde een tevreden Spirou-voorzitter Somme vast.
BR>Aalst begon furieus aan de wedstrijd. Met twee driepunters van Ibens nam Okapi meteen de leiding (5-9). Aalst toonde zich beter onder ring en toen Doyle op de tiende minuut zijn eerste punten (twee bommen) lukte, liepen de Ajuinen uit tot 15-20. Elisma bracht de Spirous terug (31-32), maar Williams zorgde voor een 33-37 ruststand. Na de rust dichtten Morton en Jerome meteen de achterstand (49-47), en met de inbreng van Stas en de vijfde fout van Engellant sloeg Charleroi een eerste kloofje (63-58). Stas en Jerome maakten in de slotminuut de karwei af.
"Terrible", becommentarieerde Michael Doyle zijn eigen prestatie. "Ik wil altijd winnen. Want we zijn gewoon beter dan dit Charleroi. Maar het liep bij ons vandaag niet", baalde Doyle. "Maar week na week geraak ik er meer van overtuigd dat we naar niets minder moeten mikken als de titel", besloot de Amerikaan.
BERGEN: Duhoux 2, Lattibeaudière, Terry 11, Vermeulen 2, R. Bayer 13, P. Bayer 17, Deheneffe 10, Atienza 10, Ast 16, Potter 13.
BREE: Maïo, Terclavers 12, Herman 7, Watson 10, Von Buchwaldt 4, Hinrichsen 11, Morton 16, Van Camp 11.
Nu in het nieuws