Antwerpen moet belle toestaan

Print
Jongeren gaan in de fout op beslissende momenten
BR>HAASRODE - Antwerpen is er uiteindelijk niet in geslaagd zich nu al te plaatsen voor de halve finales van de play-offs. Tot tweemaal toe liet het de kans liggen om het af te maken. Een 0-2 voorsprong in de sets kreeg geen verlengstuk en zelfs een 5-8 in de tiebreak bleek
onvoldoende om te winnen.

Haasrode 3


Antwerpen 2


In de eerste en zelfs ook nog in de tweede set leek er voor de Antwerpenaars geen vuiltje aan de lucht. "Wij hadden al drie keer gewonnen tegen Haasrode en in die twee eerste sets liep het als een trein, zodat we er bijna zeker van waren dat er ons nu evenmin iets kon gebeuren. In de derde set begon het echter mis te lopen en vooral onze jongeren lieten steken vallen. In de vierde spelbeurt werd het nog erger en alles viel tegen. Toen we dan in de tiebreak 5-8 voorkwamen, leek het toch nog goed af te lopen. Enkele persoonlijke fouten van onze kant gaven Haasrode de kans om terug te komen en te winnen. Wij speelden echter helemaal niet slecht en ik ben er zeker van dat als we dat woensdag nog eens overdoen, we zonder veel problemen winnen", wist kapitein Guy Van Drom.
"Het was zonder twijfel een van onze betere wedstrijden", oordeelde coach Pouders. "Een supergemotiveerde thuisploeg zorgde hier echter voor de verrassing. Wij hadden het heel de wedstrijd lastig om Pivovarov af te stoppen. Zoals hij vandaag speelde, zal hij het niet dikwijls doen, zodat ik er voor woensdag vrij gerust in ben. Door deze nederlaag hebben we het ons een beetje moeilijker gemaakt, maar in onze eigen vertrouwde omgeving moeten we in staat zijn om van dit Haasrode te winnen. Ze kunnen ons zeker niet elke wedstrijd met deze inzet bekampen".
Coach Vleminckx van Haasrode was uiteraard tevreden met de uitslag. "Wij hebben helemaal anders gespeeld dan we normaal gewoon zijn en het blijkt dat we daardoor onze tegenstanders op het verkeerde been hebben kunnen zetten. Wie er woensdag wint, is voor mij beslist nog geen uitgemaakte zaak."
Nu in het nieuws