"Er valt een last van onze schouders"

Print
LOKEREN- Voor wie eraan mocht beginnen twijfelen: Racing Genk is het winnen dan toch niet verleerd. Met een 1-2-zege bij Sporting Lokeren trok de landskampioen zaterdagavond een dikke streep onder een serie van vier nederlagen op rij. "Mannen, proficiat en succes nog in de beker" stapte zelfs Lokeren-trainer Georges Leekens de Genkse kleedkamer binnen om de Limburgers een hart onder de riem te steken. Het deed Johan Boskamp zichtbaar deugd. "Ik ben heel blij met deze overwinning", sprak hij. "Onze eerste helft was goed maar in de tweede helft lagen wij onder en stonden wij constant onder druk. Lokeren probeerde het toen met lange ballen richting Janssens en die is in de lucht moeilijk af te stoppen. Maar wij zijn overeind gebleven. Met een tikkeltje meeval en onder meer dankzij de voortreffelijke prestatie van Wilfried Delbroeck. Die maakte na een afwezigheid van zes maanden een geslaagd wederoptreden. Hij bracht meteen meer karakter in de ploeg en dat was nodig tegen een Lokeren dat na de rust sterk voor de dag kwam."
BR>De Genkse kapitein Domenico Olivieri sprak hem niet tegen. "Er is een pak gewicht van onze schouders gevallen", genoot hij zichtbaar na de 1-2-zege in Lokeren. "Weet je, de voorbije weken werd alles rond Racing Genk negatief benaderd. Iets wat wij in het verleden nog nooit meegemaakt hadden. En ik kan je verzekeren: dat vreet aan je. Maar in voetbal word je nu eenmaal louter beoordeeld op resultaten. Da's jammer, want wij zijn altijd keihard blijven werken. Daarom ben ik enorm blij dat we er maandag weer met een frisse kop tegenaan kunnen gaan. Maar ik ben ook tevreden voor onze fans, die ons niet in de steek hebben gelaten en ook in Lokeren weer talrijk aanwezig waren. Knap."
"Genk komt goed weg en wij kregen geen loon naar werk."
Georges Leekens
Zo tevreden als Boskamp was, zo teleurgesteld was Georges Leekens. Hij sprak na afloop van een 'contradictie'. "Wij spelen een van onze beste thuiswedstrijden, maar uitgerekend in die wordt een punt gezet achter een mooie reeks. Wij werden niet beloond voor het mooie spektakelvoetbal dat wij brachten. Lekker leuk voetbal dat het publiek zeker en vast geamuseerd heeft. Wij waren goed aan de match begonnen maar in goed vijf minuten gaat het van 1-0 naar 1-2. Twee 'jeugdzonden' van Steven De Geest die wij 'cash' betaald hebben. Maar dat is inherent aan het voetbal. In de tweede helft hebben mijn spelers nog alles op alles gezet om de scheve situatie recht te trekken. Maar het mocht niet baten. Genk komt goed weg en wij kregen geen loon naar werk."
Nu in het nieuws