Sikopi maakt strijd weer spannend

Print
Korfbal
BR>DEURNE - Het zat er de laatste wedstrijden aan te komen. AKC kreeg het de voorbije weken steeds moeilijker en liep enkele keren dicht tegen een nederlaag aan. Dit weekend was het dan zover. AKC verloor met 8-14 van Sikopi, dat met die winst tot op één punt van AKC kruipt. Sikopi is blijkbaar het zwarte beest want op 5 september van vorig jaar won het de tweede wedstrijd van de voorronde ook al met 13-21 van AKC.
De eerste vijf minuten leidde de thuisacht met 1-0 en 2-1, maar op het einde van de eerste wedstrijdhelft nam Sikopi de leiding over. AKC liet liefst twee penalty's onbenut. De tweede helft begon met zwak aanvalsspel langs beide kanten. Ruim een kwartier viel er niet één doelpunt te noteren. Kim Mathis miste daarenboven de derde AKC-penalty, maar Gert Degenaers deed hetzelfde aan de overzijde. Toch was hij het die voor Sikopi dé kloof uitbouwde van 6-8 naar 6-10, om tenslotte te eindigen met een verschil van zes eenheden. Sikopi was duidelijk de betere ploeg tegen een zwak afwerkend AKC.
AKC: Dave Cools 2, Luk Lenjou 1, Cindy Van Autreve 1, Kim Mathis 2, Ronny Lenjou, Sven Hardies 1 (58' De Meester), Sandra Schoonvaere, Joyce Van Gorp 1.
SIKOPI: Dirk Sercu 1, Gert Degenaers 6, Leen Mattheyses, An Huybrechts 1, Andy Gilles, Steve De Jonghe 4, Pascale Ooms 2, Sofie Van den Ende.

Nu in het nieuws