"Rust trachten te bewaren"

Print
Bloed zweet en tranen leveren wilskrachtig Lyra eerste plaats op
BR>LIER - De zon blijft schijnen voor Lyra. Na de thuiszege tegen SK Lebbeke voeren de Pallieters niet alleen het derde periodekampioenschap aan, maar brengt nieuw verlies van Wilrijk de Lierenaars op een verdiende eerste plaats. "Nu moeten we de rust trachten te bewaren", vindt ook coach Marc Ghys na een felbevochten zege.

Lyra 1


SK Lebbeke 0


Lyra is dus nog vier matchen van een terugkeer naar derde nationale verwijderd. In amper twee weken tijd slaagden de Pallieters erin om zes punten goed te maken op titelconcurrent Wilrijk. Voldoende om over de Antwerpenaars naar de eerste plaats te wippen. Al kostte de thuiszege tegen SK Lebbeke de rood-witten behoorlijk wat zweet.
De thuisploeg moest zonder Verstappen en Derdin van start. Toevallig twee jongens die afzwaaien aan de Mechelsesteenweg. Meteen werd duidelijk dat Lyra zijn swingend spel van de voorbije weken niet kon evenaren. Er stak nauwelijks tempo of agressiviteit in de ploeg. Het viel nauwelijks te verbazen dat Claes op een vluchtschot tot een eerste parade werd gedwongen. Gaandeweg legde Lyra de nervositeit naast zich neer. Wim Van Looy vond Vandenabeele op zijn weg en kreeg bij een andere gelegenheid evenmin het leer tegen de touwen. Kortom, de mogelijke kampioen moest het aanvankelijk stellen met halve kansjes.
Na rust volgde beterschap voor de Pallieters, die kost wat kost een zege wilden pakken. Een sterke Michiels bracht alweer Van Looy in stelling, maar de scherpschutter van Lyra besloot op Vandenabeele. Nog later trok Van Looy alleen richting doel, maar werd ongepast afgevlagd. Lyra zag de bui stilaan hangen, maar kreeg tien minuten voor tijd toch zijn prijs. Leemans holde de rechterflank af en bediende Joos, die Van Looy de zegetreffer panklaar voorlegde. In de slotfase bleef de thuisploeg het betere spel voorleggen, zodat het zijn nipte alleszins kon wettigen.
Scheidsrechter: Moons.
LYRA: Claes, Van Hoof, Langmans, Ory, Silverans (70' Thys), Michiels, Van de Perre, Bormans, Leemans, Joos, Van Looy.
SK LEBBEKE: Vandenabeele, De Reuse, Malfliet, Gabriëls, Segers, Eeckhout, De Bauw, Troch (82' Leo), Van Damme, De Coeyere, Evens.
Doelpunten: 80' Van Looy 1-0.
Gele kaarten: Joos, Gabriëls, Leo.
Nu in het nieuws