Tchmil ontsnapt op kousenvoeten

185 deelnemers mét Jo Planckaert en zonder de Deen

Nicolai Bo Larsen

. Te hoge hematocrietwaarde bij een bloedtest. 23 anderen (onder andere Van Petegem) passeren de controle wel.

A.P.

BR>

Eric De Clercq

(Collstrop) en

Huvaere

(Vlaanderen 2002) geraken voorop. Na 122 km volgt het peloton op 9'. Mattan valt, Gaumont en Spruch nemen voorsprong. Van Bondt trekt de groep bij. Op de Achterberg (136 km) moet Huvaere lossen. Farm Frites bekent kleur en drijft het tempo op in het peloton.

Op de kasseien van

Mater

(142 km) ontsnappen Beeckman, Marichal, Hans De Clercq, Hunter en beloftenwereldkampioen Giordani. Zij volgen op 6' van De Clercq en op 4' van Huvaere, maar Farm Frites laat de vijf niet gaan. Op de Molenberg rijden zes FF's op kop, met Hendrik Van Dyck in het wiel van spits Ivanov. Van Hyfte blijft achter met pech, streep door de rekening van Tchmil.

Tafi

demarreert (162 km), Ivanov gaat mee. Van Bon en Aldag ook, het peloton laat niet begaan maar scheurt. Voorin 23 renners met o.a. Peers, Baldato, Jemison, Sörensen, Nardello, Serpellini, O'Grady, Geert Omloop en Steels. Farm Frites verrast en dus verplicht tot volgas geven.

172 km:

Vierhouten, Michaelsen, Ortenzi en Skibby in de tegenaanval op De Clercq. Achter hen gaan de spoorbomen dicht (177 km). Na 180 km wordt De Clercq bijgehaald. Vijf leiders, peloton op 2'15".

Kluisberg, 191 km:

2'55" voor de vijf bij wie De Clercq lost. Na 196 km valt Koerts zwaar. Ook Nardello is uitgeschakeld. Tom Steels rijdt lek. Lotto jaagt tempo op, Steels komt toch terug.

Oude Kwaremont, 205 km:

Skibby eerst boven, dan Michaelsen en Ortenzi. Ivanov en twee Lampre's leiden de groep. Resultaat: tien weg: Van Petegem, Klier en Ivanov, Spruch en Serpellini, Museeuw, Vainsteins, Tchmil, Van Dyck en Wesemann.

Paterberg, 209 km:

Skibby met 1'30" op de tien bij wie een groep aansluit met onder andere Farazijn, Wauters, Zberg, Den Bakker, Hoj, Peeters, Camenzind.

Kortekeer, 214 km:

Tafi, Wauters en Serpellini ten aanval. Ze rijden Vierhouten en Michaelsen voorbij en pakken Ortenzi en Skibby.

Taaienberg, 220 km:

Wauters sterk in kopgroep, Lampre's sterk in peloton op 1'05". Op de Eikenberg (226 km) rijden de ploegmaats van Van Petegem weer volgas om de kloof te verkleinen. Alleen Klier en Ivanov overleven het, Museeuw heeft alleen Peeters mee.

Kasseien van de Haaghoek in Kornelius-Horebeke. Van Bondt brengt de groep van 1'18 terug naar 45" van Tafi-Wauters-Serpellini.

Berendries, 238 km:

drie leiders, Spruch jumpt uit peloton achter de rug van Ivanov weg. Op 30 km: Spruch op 37" van het trio, peloton op 45".

Ten Bosse, 244 km:

Van Petegem demarreert. Tchmil en Museeuw zijn mee, Vainsteins, Van Dyck, Wesemann en Mengin ook. De anderen sluiten toch weer aan. Voorsprong trio: 20".

Parikeberg, 246 km:

leiderstrio wordt bijgehaald. Aanval Peeters en Missaglia, Vierhouten en Zanini sluiten aan.

Muur van Geraardsbergen, 254 km:

Museeuw demarreert voor de echte klim. Hij neemt dertig meter, Vainsteins en Wesemann gaan achter hem aan, de Duitser haalt Johan bij.

Naar de Bosberg: Museeuw-Wesemann, dan Vainsteins-Spruch-Tchmil-Van Petegem-Hoffman. Het duo wordt bijgehaald, hergroepering voorin.

Bosberg, 258 km:

Tchmil gaat op zijn kousenvoeten weg, Museeuw is mee. Het valt stilt, Tchmil demarreert opnieuw. En het lukt. Wesemann en Peeters jagen als gekken, Aerts stopt af. In Meerbeke behoudt Tchmil een zuchtje van zijn voorsprong.

Nu in het nieuws