Gretige thuisploeg grijpt laatste kans

Print

Turnhout 3

BR>

Cercle Brugge 0


TURNHOUT - Turnhout nam, door twee vroege doelpunten, zonder noemenswaardige problemen de maat van een erg zwak Cercle Brugge dat in feite nooit serieus in de wedstrijd kwam. Zo greep Turnhout de laatste strohalm om nog een kans te maken op een eindrondeticket.
De eerste doelkans was al meteen raak. Berrevoets bediende De Vreese en de Turnhoutse topschutter schoof de bal naast een wat voorbarig uitgekomen Begeyn in de rechterbenedenhoek. Cercle dwong dan een kwartier lang steriel veldoverwicht af, maar de tweede Turnhoutse doelkans was goed voor de 2-0. Hoekschop De Vreese en een hoogopverende Herman kopte in de kruising. Vier minuten later was de wedstrijd in feite al gespeeld. Stroij torpedeerde de doorgebroken De Vreese en mocht inpakken. Enkele tellen voor de rust verzuimde Herman er 3-0 van te maken. Eerst mikte hij op dieptepass van Berrevoets op de paal en luttele seconden later schoot hij een opgelegde doelkans over.
Ei zo na lukte Cercle onmiddellijk na rust, uit zijn enige echte doelkans, de aansluitingstreffer. Na lullig balverlies van Bogers kreeg de ingevallen Piedfort een vrije schietkans, maar De Corte zweefde de bal in hoekschop. Toen Berrevoets na een goed kwartier Durpes omspeelde en de 3-0 binnenlegde werd het laatste halfuur overbodig.
Scheidsrechter: Quaranta.
Toeschouwers: 1.000.
TURNHOUT: De Corte, Vandeurzen, Verschuren, Bogers, Geentjens, Gorts (56' Schoenmaekers), Herman, Quintelier (88' Mariën), Van Beylen, Berrevoets, De Vreese (89' Liekens).
CERCLE BRUGGE: Begeyn, Bernhard, Van Robays, Stroij, De Keyser, Stellamans (46' Piedfort), Geeraerts, Kindtner, (46' Ladon), Richards, Giuntini, Durpes (63' Makoun).
Doelpunten: 3' De Vreese 1-0, 22' Herman 2-0, 61' Berrevoets 3-0.
Gele kaarten: Bogers, Van Beylen, Bernhard, Van Robays.
Rode kaart: 26' Stroij.
Nu in het nieuws