"Geen verwijt want niemand mist zo'n kansen met opzet"

Schoten is leiderspositie in derde periode kwijt na derde gelijkspel

Eddy Nouws

BR>

Wetteren 0

Schoten 0

WETTEREN-

Door een derde opeenvolgend gelijkspel speelde Schoten zijn riante leiderspositie in de derde periode definitief kwijt. Nochtans creëerden de Antwerpenaars op Wetteren voldoende kansen om vier wedstrijden te winnen. Een uitstekende doelman Schollaert, de lat en onnauwkeurigheid bij de afwerking stonden succes in de weg.

In de heenwedstrijd werd Wetteren door een oppermachtig Schoten van het terrein geveegd. De schrik zat er bij de thuisspelers duidelijk in. Elke keer dat de bal in de buurt van het strafschopgebied kwam, luidde de alarmklok. Gelukkig voor hen deelde Schollaert niet in de onzekerheid. Al na drie minuten duwde hij een schot van Lamara via de lat in hoekschop en even na het kwartier riep hij dezelfde speler bij een doorbraak een kordaat halt toe. Oog in oog met Janssens had de Wetteren-doelman een uitstekende reflex in huis en als hij dan geklopt was, kreeg hij op de lijn hulp van Sermijn. De thuisploeg weerde zich kranig, maar kon Mertens geen enkele keer verontrusten.

Ook in de tweede helft sprong Schoten erg gul met de kansen om. Schollaert stopte een te zwak schot van Bursac en Frunza mikte na een knappe dribbel naast. Dat een goede doelman het geluk aan zijn zijde heeft, bleek even later, toen Dausy een voorzet van Frunza staalhard tegen de onderkant van de lat knalde. Een kwartier voor tijd bezorgde Odé Thompson de bezoekers bijna een koud stortbad, maar zijn deviatie op een gekopte voorzet van Sermijn hobbelde centimeters naast. Omdat een kopbal van Reyntjens en een vluchtschot van Lamara de juiste richting misten, eindigde de partij met de beginstand, een resultaat dat geen van beide ploegen baat bijbrengt.

"Over de uitslag ben ik niet tevreden, maar ik kan de spelers niets verwijten", aldus Schoten-trainer Vanmarcke. "Meer konden we echt niet doen. Als we afwerken aan vijftig procent, staan er na afloop forfaitcijfers op het bord. Niemand mist die kansen met opzet. Even vreesde ik dat we het deksel op de neus kregen. Doordat enkele jongens de zaken wilden forceren, werd de organisatie een tiental minuten verwaarlood en dat kon zuur opbreken. Gelukkig bleef die opdoffer ons bespaard."

Scheidsrechter:

Van Landeghem.

WETTEREN:

Schollaert, Bogaert, Sermijn, Bulté (48' Odé Thompson), De Geest (75' Van de Sompel), Baeten (89' Desloover), De Ridder, Doumbouya, Verstraeten, Pacqué, Van de Maele.

SCHOTEN:

Mertens, Portael, Reyntjens, Frunza, Janssens, Van Sas (84' Silva Filho), Franken, De Backer, Dausy, Bursac (75' Stefanski), Lamara.

Gele kaart:

De Ridder.

Rode kaart:

81' De Ridder.

Nu in het nieuws