"Ik was razend kwaad na mijn goal"

Print
GEEL -Verbroedering Geel stapte gisteren in blessuretijd uit de degradatiezone. Jef Delen - door van zijn transfer naar VC Westerlo fel belaagd door de thuisaanhang tijdens de wedstrijd - knikte een kopbal van dichtbij binnen. Hij gaf daarmee een verrassende wending aan de partij die lange tijd in het voordeel van de bezoekers leek uit te draaien.
BR>Verbroedering Geel staat een kleine stap dichter bij het behoud. Dit dankzij een zege die voor een keer was doorspekt met een dosis geluk. Hoewel, in de beginfase van de wedstrijd zat naar traditie alles tegen. Zo botste een bal van de wederoptredende Bruno Versavel op de paal en trapte een onfortuinlijke keeper Ronny Schuermans een terugspeelbal via de schoenzool van een opspringende Mitchkov tegen de eigen netten. Toen Sillah tijdens de tweede helft Harelbeke nogmaals op voorsprong schoot, leek Geel geen vuist meer te kunnen maken. Tot tainer Sandor Popovics met het inbrengen van Gudmunder Benediktsson en Peter Meeusen nieuw leven in de ploeg blies. Beiden lagen aan de basis van de gelijkmaker en het zegevierende doelpunt.
"Het bewijs dat voetbal niet met elf maar met vijftien wordt gespeeld", benadrukte Meeusen. "Wij deden de match kantelen op een moment dat ze muurvast zat. Ik zat al een tijdje te popelen op de bank. Mezelf wat op te vreten, weet je. Tegen Moeskroen en Anderlecht nog in de basis maar door een domme gele kaart vorige week er niet bij in Beveren en nu terug op de bank. Ik wilde mijn kans grijpen. 'Peter, enkele goede voorzetten van op rechts, meer vraag ik niet, zei de trainer toen hij me het veld opstuurde. Dat is twee keer mooi gelukt."
"Ik ben blij dat uitgerekend Jef Delen scoorde, want hij lag vandaag zwaar onder vuur. Een transfer naar VC Westerlo ligt heel gevoelig in Geel, dat was nogmaals hoorbaar."
Dat de verwijten die naar zijn hoofd werden geslingerd Jef Delen niet onberoerd hadden gelaten, was merkbaar tijdens de vreugde-uitbarsting na het winnende doelpunt. Delen zocht Jo Geerinckx op om samen de vuist te ballen.
"Ik ben blij dat Delen scoorde, door zijn transfer naar Westerlo lag hij zwaar onder vuur."
Peter Meeusen
"Ook Jo kreeg heel wat te horen", zei de Witte van Geel. "Zijn transfer met Genk is nog niet rond, maar hij zit in een soortgelijke situatie. Ik betreur het dat supporters op stille momenten voortdurend lieten horen dat mijn transfer naar Westerlo hen niet aanstaat. Ik geef grif toe dat ik voor de rust niet goed in de wedstrijd zat. Ik kreeg te weinig ballen op links en als ze er kwamen, vielen ze uit de hoogte. Maar dan die verwijten. Dat doet pijn. Bij mij toch. Ik ben een gevoelsmens. Ik heb me altijd honderd procent voor Geel gegeven. Nog steeds en dan gebeurt dit. Ik was dan ook razend kwaad op het moment dat ik het derde doelpunt maakte. De supporters die me kort voordien nog fel belaagden, bejubelden me plots weer. Ik hoop dat allen beseften dat dit doelpunt Geel een stap voorwaarts hielp. Ik zal me overigens de komende weken blijven inzetten om het einddoel te bereiken. We zijn er nog niet, maar we zijn op goede weg. Voorlopig denk ik alleen maar aan het behoud met Geel, want ik zou graag in schoonheid afscheid nemen van deze club."
Nu in het nieuws