"Russische roulette gespeeld"

Print
GEEL - "Oef, de jongste vijf, zes weken lijken op Russische roulette", pufte Sandor Popovics op de persbabbel. "Vijf minuten voor affluiten had ik geen frank meer gegeven voor een goede afloop en nu zit ik hier als grote winnaar. Dat is voetbal. Wij moeten nochtans beter gaan spelen als we niet willen zakken. Vandaag hadden we meer geluk dan wijsheid. Maar ik ben vooral blij voor Ronny Schuermans. Als we hadden verloren dan blokletterden de kranten morgen 'Schuermans verliest match'. Voor een speler die zich altijd op zulk een positieve manier opstelt op en naast het veld zou dat een te zware straf zijn geweest. We zijn er nog niet maar hebben nu wel een psychologische voorsprong op Lommel en Charleroi."
BR>

"Ik zakte door de grond"


GEEL - De beelden van het eerste doelpunt gisteren in Geel kreeg inmiddels een plek in de topvijf van 'blunders van het jaar'. Ronny Schuermans trapte een terugspeelbal via de schoenzool van de opspringende Mitchkov in het eigen doel.
"Dit maakte ik in vijf jaar Geel nooit mee", bloosde de portier van Verbroedering. "Ik wilde de bal ontzetten maar dat liep verkeerd af. Op dat moment zakte ik door de grond. Ik was de meest ongelukkige mens in Geel en omstreken. Gelukkig hebben mijn ploegmakkers de situatie rechtgezet. Ik ben hen daar dankbaar voor. Tjonge, ik vermoed dat ik tachtig meter in zes seconden overbrugde toen Jef Delen scoorde. Nu wordt er met de goal gelachen, maar anders was het bittere ernst geweest."
Nu in het nieuws