Lakse leiders stoten op taaie tegenstanders

Print

AC Olen 2

BR>

Veldwezelt 2


SINT-JOZEF OLEN- Het was enigszins te verwachten dat de leidersploeg met de komst van de bedreigde Limburgers geen gemakkelijke opdracht kreeg voorgeschoteld en die vrees zag je op het veld. Na de zwaarste seizoensnederlaag in de heenronde, hield voor de Olenaars ook de return uiteindelijk een wat teleurstellend resultaat in petto. Het zag er lange tijd goed uit voor de thuisploeg die nog voor het uur de schaapjes op het droge waande. Het gedroomde scenario leek op het halfuur in de maak toen Van Doninck na een lange studieronde de gewenste openingstreffer lukte. De rijzige Olense middenvelder knikte een hoekschop van Leysen voorbij Daemen. Van Doninck bleef aan de rust geblesseerd in de kleedkamer en dat speelde de thuisploeg in de tweede wedstrijdhelft vooral op het middenveld parten. Excelsior kreeg heel wat meer voet aan de grond, maar zag de achterstand niettemin oplopen toen Leysen een aangeven van De Backer afrondde. De leidersploeg waande zich veilig, maar dat was buiten de nooit aflatende Limburgers gerekend. Eerst wist Crapa een afgeweerde bal voorbij een kansloze Raeymaekers te werken en tien minuten later verzilverde de ingevallen Verjans een voorzet van Mellemans. Hoe de thuisploep nadien aandrong, het billijk gelijkspel bleef op het bord.
Scheidsrechter: Roossens.
AC OLEN: Raeymaekers, Van de Vel, Van Roey, Dierckx, Vandeneynden, Van Doninck (46' Lauwers), De Backer, Leysen, Meeus, Boeckx, Henderickx.
VELDWEZELT: Daemen, Bollen, Smeets, Peeters, Meurmans, Arnst, Crapa (67' Verjans), Hoste, Walraven, Tomsin (86' Theunissen), Mellemans.
Doelpunten: 30' Van Doninck 1-0, 58' Leysen 2-0, 60' Crapa 2-1, 72' Verjans 2-2.
Gele kaarten: De Backer, Boeckx, Bollen.
Nu in het nieuws