Racing staat opnieuw alleen tweede

Print
RBT Antwerpen klopt Brussels ondanks een zwakke prestatie in de tweede helft
BR>BRUSSEL - Door de zege tegen Brussels staat RBT Antwerpen nu alleen op de tweede plaats, want Aalst moest vrijdag reeds het onderspit delven in Charleroi. Coach Eddy Casteels was allesbehalve tevreden over de tweede wedstrijdhelft van zijn team tegen Brussels.
"De eerste helft was vrij vlot verlopen en tijdens de rust hoorde ik sommige spelers al praten over de bekermatch van dinsdag. Dit kan dus niet. Blijkbaar waren ze al vergeten wat hier vorig jaar in Brussel gebeurde. Toen stonden we halfweg met 17 punten aan de leiding en uiteindelijk is de zege ons nog ontglipt. Ondanks een uitbrander tijdens de rust heeft het nog tot vijf minuten van het eindsignaal geduurd vooraleer we terug op een deftige manier op het terrein stonden. Het is absoluut ontoelaatbaar dat we na de pauze spelen met een mentaliteit alsof de zege al binnen is", aldus een ontevreden Casteels.
"Het is absoluut ontoelaatbaar dat we na de pauze spelen met een mentaliteit alsof de zege al binnen is."
RBA-coach Eddy Casteels
Voordien had RBT Antwerpen in de eerste helft een demonstratie ten beste gegeven. Een verzwakt Brussels, zonder Schiltz en vooral Stolt, kwam er niet aan te pas en keek al snel tegen een schijnbaar onoverbrugbare achterstand aan. Niets bleek minder waar, want RBT Antwerpen liet de thuisploeg toe om terug in de match te komen en bijna voor een stunt te zorgen. Vooral de Fransman Weissler deed met zijn afstandsschoten de meegereisde RBA-supporters bibberen. Vijf minuten voor tijd werden de Sinjoren net op tijd wakker en kwam het klasseverschil met Brussels tot uiting.
Waar de manier waarop de zege tot stand kwam niet tot algehele tevredenheid kan stemmen, is dat wel het geval voor het uiteindelijk resultaat. De zege tegen Brussels is een feit, terwijl al enkele toppers in de hoofdstad sneuvelden. RBT Antwerpen staat nu alleen op de tweede plaats in het klassement, die recht geeft op een vrijstelling in de eerste ronde van de play-offs. Bovendien hebben de Sinjoren een positief doelsaldo ten opzichte van Charleroi, Aalst en zelfs Oostende, waardoor superoptimisten zelfs nog mogen dromen van een eerste plaats in de eindrangschikking.
Nu in het nieuws