Olympisch plaatje bijna compleet

Print
ROTTERDAM - De Belgische judoselectie voor Sydney krijgt na het tornooi in Rotterdam vorm, zeker bij de vrouwen. Werbrouck, Vandecaveye en Olivier waren al zeker van hun plaats. Vrijdagavond verwierf Ann Simons zekerheid na een bloedstollende finale tegen Ilse Heylen; Marisabel Lomba nam gisteren - eveneens met goud - alle twijfels weg.
BR>Heidi Rakels, zaterdag niet van de hoogste podiumplaats te branden, is voor 99,9 procent zeker. Alleen een miraculeus resultaat op het EK volgende maand in Wroclaw kan haar nog uit de topvijf halen. Maar dan moeten de huidige nummers 5 en 6 van de Europese ranking daar wel met de hoogste eer gaan lopen en dat scenario houdt niemand voor mogelijk. Inge Clement hoefde zelfs niet in actie te komen om als zevende judodame haar naam op de BOIC-lijst te laten bijschrijven. Nicole Flagothier (-52 kg) werd vijfde.
Bij de mannen is de situatie minder riant. Europees kampioen Daan De Cooman, pas negende in Rotterdam, kan alleen nog in Sydney geraken als hij op het EK minstens brons wint. Cedric Taymans verloor gisteren terrein op andere opponenten en blijft een groot vraagteken. Hij geraakte, net als de rest van de andere Belgen, niet door de herkansingen.
Voor Harry Van Barnevelt - niet present in Rotterdam - zouden er geen grote problemen dreigen, maar zijn olympische deelname staat nog niet vast. In elk geval is het zo dat wie goud haalt op het EK, altijd naar Sydney mag.
Nu in het nieuws