"Andrei is één van de grootsten"

MEERBEKE -

De overwinning van Tchmil is minstens zoveel de triomf van zijn tweede vader en ploegleider Jef Braeckevelt.

Jos

, zoals hij voor de nieuwe Belg door het leven gaat, trapte in de volgwagen zonder twijfel ook op zijn adem. En Jos gaf voorbij de aankomstlijn minstens evenveel interviews als zijn poulain.

BR>"Het is een grote. Eén van de grootsten. Wie hier wint, is de beste", trok Braeckevelt een verse doos superlatieven open. "Ik was er gerust in toen hij tot 20 seconden uitliep en ik was dat nog op het moment dat de groep tot 8 seconden terugkwam. Zelfs met erg goede papieren zou het moeilijk worden om hem nog te pakken. Andrei kan 10 km lang 50 per uur

uit zijn kas

halen. Eindelijk werd zijn grootste droom ingewilligd. Al jaren heeft hij het erover:

De Ronde van Vlaanderen is een klassieker voor de allersterksten. In Parijs - Roubaix kan je na een tegenslag terugkomen, in de Ronde niet.

Zo'n coureur kan minstens nog twee jaar doorgaan. Hij heeft er de benen en de ingesteldheid voor. Joop Zoetemelk werd toch ook pas op zijn 40ste wereldkampioen?"

De tactiek van de ploegleider van Lotto - Adecco klopte de hele dag als een blikken bus. "Tchmil en Aerts waren de kopmannen, elk met een knecht tot de finale eraan kwam. Durand en Wuyts kweten zich uitstekend van die taak. In de finale was het de beurt aan Aerts om Andrei te assisteren. Ook hij deed het schitterend. Ik moet trouwens de hele ploeg feliciteren. En nog een uitnodiging bezorgen voor het feest vanavond

(lacht)

."

Nu in het nieuws