"Hopelijk stopt Tchmil snel"

Print
MEERBEKE - Erik Zabel liep na afloop met een vers exemplaar van de wereldbekertrui te pronken. De Duitser - vierde - keek tevreden terug op de eigen werkdag, maar had vooral de mond vol over de manier waarop Tchmil de tegenstand schaakmat zette.
BR>"Ik heb het diepste respect voor die man. Andreï was de allersterkste in de finale, ik heb geen moeite om dat toe te geven. De Ronde van Vlaanderen werd gewonnen door een groot kampioen. De jacht in de grote groep achtervolgers liep tijdens de slotfase gesmeerd. Onder meer Wesemann en Peeters fietsten zichzelf de pleuris. De kloof verkleinde, maar inhalen zat er niet meer in. Ongelooflijk, de manier waarop Tchmil tekeer ging. En zeggen dat die man 37 jaar is. Eén ding rest ons nog na deze knalprestatie: we moeten er met zijn allen op hopen dat Tchmil het nu welletjes acht en snel een ander beroep gaat uitoefenen. Zo is het voor ons ook niet leuk meer (lacht)."

"Zelfs superman was niet vooruit gebleven"


MEERBEKE - Marc Wauters was één van de weinigen die probeerden om de Ronde in een andere vorm te gieten.
"Koers rijden betekent proberen. Rabobank had geen echte kopman, ik mocht mijn gang gaan. Voor de start had ik daarover gepraat met Andrea Tafi van wie ik zeker was dat ook hij een vrijbuitersrol zou spelen.
Als jij aanvalt, spring ik mee, lachte Andrea. Ik beloofde hem, hetzelfde te doen als hij aanviel. En het kwam nog uit ook. Bovendien was Serpellini mee, een sterke kerel uit een sterke ploeg.
We liepen niet echt ver uit, maar drie aanvallers betekent ook dat er drie ploegen niet meewerken in het peloton. Dus hoop je toch. Maar als je dan op 't einde ziet dat het bijna een massaspurt wordt, weet je dat zelfs superman van zover van de aankomst niet voorop was kunnen blijven."

"Vijftien kilometer door tunnel"


MEERBEKE - "Vraag me niet hoeveel renners me tijdens de laatste vijftien kilometer voorbijschoven. Jongens toch, ik leek als door een tunnel te fietsen."
Hendrik Van Dyck, tot dan attent voorin, botste op de Muur tegen de slecht opgestelde Man met de Hamer aan. "De inspanning die ik in de Tenbossestraat opbracht om te reageren op de aanval van Van Petegem brak me zuur op. Hoe dat kwam? De koers zal iets te lang geweest zijn, zeker? Vroeger kon ik mee tot in Brakel, dit jaar tot op de Muur. Wat de toekomst betreft: volgend jaar ben ik erbij tot op de Bosberg. Als die progressie zich doorzet, win ik de Ronde van Vlaanderen in 2002 (lacht."
Nu in het nieuws