"Het was een vreemde wedstrijd"

MEERBEKE -

Johan Museeuw was stipt op tijd voor zijn afspraak met de geschiedenis. Eén probleem: er waren een paar wachtenden voor hem. Het record van drie overwinningen, dat hij deelt met Achiel Buysse, Fiorenzo Magni en Eric Leman, bleef dus overeind. De ontgoocheling woog niet al te zwaar.

Luc Lamon

BR>De

Leeuw van Vlaanderen

stapte met een ontspannen gezicht uit de ploegcamper. Zijn verhaal klonk mild en oprecht.

"Ik werd op mijn waarde geklopt. Ik deed het maximum om

mijn

wedstrijd nog eens te winnen, maar Tchmil was ons allemaal te slim af. Toen hij ging, voelde je heel even een aarzeling. Toen wist ik het al. Als je Andrei een paar seconden geeft, pak je hem niet meer. Een fenomeen, die man. En zeker geen verrassing."

De toeschouwers kunnen zich nochtans niet van de indruk ontdoen dat in de achtervolging de organisatie ontbrak. "Niet alle ploegen offerden volk op, dat klopt, maar er werd niet getalmd. Tchmil was gewoon super."

"Ik ging liever niet door met Wesemann alleen."

Johan Museeuw

Toch vreemd dat op zo'n selectief parcours zoveel renners samen de finale ingaan. "Vind ik ook. Ik zag een wat vreemde koers, die bijna de hele dag met tegenwind te maken kreeg. Misschien daarom."

Toen je op de Muur zoals vanouds je duivels ontbond, dachten we:

het is geklonken

. Met Wesemann erbij had je een bondgenoot die het spel eerlijk speelde. Geloofde je niet in die vlucht?

"Toch wel, maar ik ging liever niet door met Wesemann alleen. Ik wou er een paar jongens bij. Die kwamen ook. Een viertal, geloof ik, de andere favorieten. Maar in hun zog sloten daarna nog een paar groepjes aan zodat we uiteindelijk met dertig naar de meet stoven", aldus Museeuw, die in de laatste bocht door een valpartij van De Bakker nog voet aan de grond moest zetten.

Nu in het nieuws