"Hopelijk is dit geen bevlieging"

Roda-spits Bob Peeters helpt Ajax met dertiende goal verder begraven
BR>ANTWERPEN - Ze moeten er in Amsterdam onderhand hun buik van vol hebben, van onze Bob Peeters. Nadat hij in de ArenA scoorde en Ajax met een subliem hakje ook al uit het bekertornooi hielp, sloeg onze landgenoot nu een derde keer toe. Terwijl de malaise bij Ajax aanhoudt, kruipt Roda langzaam recht. "Hopelijk was onze 3-0 zege geen bevlieging", blikt Peeters vooruit.
Nederland
Een vervelende achillespeesblessure hield Peeters de voorbije weken van de velden. Drie matchen bleef hij langs de kant, twee keer startte hij op de bank. Vrijdag liep de spits er tegen Ajax wel opnieuw bij en dat hebben ze geweten. Met zijn dertiende competitiegoal gaf hij Ajax de doodsteek.
"Of ze me in Amsterdam nog niet beu worden? Geen idee. Het geeft alvast een fantastisch gevoel om te scoren tegen die ploeg. Ook al lieten de Amsterdammers alweer geen te beste indruk op Kaalheide. In de ArenA moet dringend wat gebeuren. Die club heeft een budget van bijna twee miljard, maar doolt als een doelloze zwerver doorheen de competitie. Al maakt dat onze rekening natuurlijk niet."
"Het geeft alvast een fantastisch gevoel om te scoren tegen Ajax."
Bob Peeters
De teller van Bob Peeters geeft intussen dertien goals aan. Daarmee evenaart hij zijn aantal van vorig seizoen.
"Een nieuw record lijkt voor mij dus in de maak. Jammer dat ik de voorbije weken langs de kant moest blijven. Al zijn die doelpunten minder belangrijk natuurlijk. Ik hoop dat we met Roda opnieuw de goede kadans hebben gevonden. We tellen wel vijf punten achterstand voor een Europees ticket, maar helemaal uitgeteld zijn we zeker nog niet. Bovendien hebben we ook de halve finales van de Nederlandse beker nog in het vet liggen, waarin we Vitesse voor de voeten lopen. Geen makkelijke opdracht, maar het blijft wel de kortste weg naar Europees voetbal voor ons."
Of het werkpad van Bob Peeters straks ook naar Kerkrade loopt, is nog niet helemaal zeker. Enkele maanden geleden toonde Ipswich Town concrete interesse voor de spits, maar Roda weigerde zijn dubbele meter te laten vertrekken.
"Roda zag me tijdens het seizoen zelf liever niet gaan. Daar heb ik alle begrip voor, maar straks gaan we wel nog even rond de tafel zitten. De kans dat ik hier blijf is groot, maar als straks een concrete aanbieiding volgt die voor beide partijen gunstig is, dan sluit ik een vertrek niet uit. Maar liefst dan toch met een Nederlandse beker onder de arm."
Nu in het nieuws