"Titelstrijd kan herbeginnen"

Match van de week
BR>

Juventus 0


Lazio Rome 1


ANTWERPEN - Lazio Rome mag van de scudetto blijven dromen. In een mum van tijd slaagden de Romeinen erin om de voorsprong van Juventus te herleiden tot drie schamele puntjes. Zaterdag trokken de miljardairs van Lazio in hun onderlinge topconfrontatie het laken immers naar zich toe.
Lazio liet in Turijn ook onmiddellijk van zich horen. Tijdens de aanvangsfase belegerde het meteen de kooi van Van der Sar, die aanvankelijk de schade wist te beperken tot enkele hoekschoppen en een schot van Negro. Juventus kon pas halfweg de eerste helft dreigen via Del Piero, maar moest de betere kansen aan Lazio laten. Iuliano redde nog een poging van Nedved.
Na rust lukte het wel voor Lazio. Ferrara werd al gauw uitgesloten en Simeone knikte de enige goal van de avond voorbij een kansloze Van der Sar. Derde competitieverlies voor Juventus en het grote werk kan meteen herbeginnen in de Serie A. Dat is ook de mening van Luis Oliveira, die één dag later een nipte nederlaag slikte met Cagliari.
"Juventus achtte zich enkele maanden geleden al rijp om een nieuwe titel in te schrijven, maar kan best op zijn hoede blijven. De Oude Dame krijgt nu twee zware uitmatchen voorgeschoteld, terwijl het programma van Lazio haalbaar lijkt. Zaterdag bewezen de Romeinen alvast dat ze wel degelijk een te duchten titelfavoriet zijn."
Voor het Cagliari van Oliveira zelf liggen de zaken anders. Zij lijken de degradatie nog nauwelijks te kunnen ontlopen.
"Het dreigt inderdaad bijzonder moeilijk te worden. Nochtans heb ik zelf weinig reden tot klagen. De kritieken in de krant zijn vaak uitstekend en de kans dat ik met Cagliari naar de Serie B degradeer is uiterst klein. Meer zelfs, de belangstelling vanuit het buitenland neemt toe."
Rond de nationale ploeg blijft het dan weer windstil voor Luis Oliveira.
"Heel jammer natuurlijk. Ik had in stilte gehoopt om mijn mindere wereldbeker alsnog in de vergetelheid te kunnen voetballen, maar het lijkt er sterk op dat de groep nagenoeg gevormd is. Toch blijf ik keihard werken en hopen. In voetbal kan alles zo snel omgewoeld worden."
Scheidsrechter: Farina.
JUVENTUS: Van der Sar, Ferrara, Montero, Iuliano, Conte (77' Kovacevic), Tacchinardi (52' Zambrotta), Davids, Pessotto (75' Birindelli), Zidane, F.Inzaghi, Del Piero.
LAZIO ROME: Ballotta, Negro, Couto, Mihajlovic, Pancaro, Conceicao (55' Stankovic), Simeone, Almeyda, Nedved (77' Lombardo), Veron, S.Inzaghi (84' Ravanelli)
Doelpunt: 66' Simeone 0-1.
Gele kaarten: Almeyda, Davids, Zidane, Veron.
Rode kaarten: 65' Ferrara.
Nu in het nieuws