"Ik weiger Europa af te schrijven"

ANTWERPEN - Schalke 04 dreigt steeds nadrukkelijker een tweede opeenvolgende Europese camagne mis te lopen. Nadat de formatie uit Gelsenkirchen tijdens de winterpauze nog zwaar investeerde, komt Huub Stevens met zijn troepen niet verder dan een tiende plaats. "Toch weiger ik Europees voetbal helemaal af te schrijven", grijpt de herstelde Nico Van Kerckhoven de laatste strohalm.
BR>Het is vrij opmerkelijk dat de motor maar niet wil aanslaan bij Schalke 04. Vorig seizoen kon de club nog een resem blessures inroepen om het mislopen van een Europees ticket te verdoezelen, nu zijn er minder verontschuldigingen.
"We hebben gewoon welig met de punten gemorst", geeft Van Kerckhoven aan. "Dat heeft ons oogst gekost en zou bij de eindafrekening wel eens het verschil kunnen maken. Zaterdag spelen we tegen Kaiserslautern. Loopt het dan opnieuw mis, dan is het over en uit voor ons. Momenteel bedraagt de kloof vijf punten. We hebben dus nog steeds dat waterkansje."
Schalke staat nochtans op een punt dat het een Europees ticket best kan gebruiken.
"Ze zijn hier volop bezig met de bouw van een nieuw stadion dat komend jaar klaar zou zijn. Nu al werden 21.000 abonnementen aan de man gebracht. Toch voel je dat de supporters rumoeriger worden. Het alweer uitblijven van een Europese campagne zou de druk op de club feller doen toenemen. Dat moeten we absoluut zien te vermijden. Anders dreigt het straks alles of niets te worden voor de club."
Van Kerckhoven zelf speelde in Berlijn zijn eerste volledige match in drie maanden tijd.
"Tja, naast de nederlaag kan ik zelf evenmin op een grootse prestatie terugblikken. Logisch ook, ik kom conditie en matchritme te kort. Hopelijk heb ik eindelijk een punt gezet achter al dat blessureleed. Ik ben het beu om telkens opnieuw van nul te moeten beginnen."
Nu in het nieuws